Ashley reist sinds kort met haar man en dreumes met een camper door Europa. Ze is een echte digital nomad. Iets dat mij natuurlijk wel nieuwsgierig maakt en jou vast ook. Want hoe gaat dat dan? Hoe pak je het aan? En heb je dan altijd vakantie of zit het toch anders? In deze gastblog geeft Ashley een kijkje in hun leven als digital nomad en geeft ze tips voor deze lifestyle.

Sinds september dit jaar mogen wij onszelf een digital nomad familie noemen; we reizen voor 8 maanden in onze camper door Europa en werken tijdens deze reis aan ons bedrijf A Freedom Adventure. Ons doel: zoveel mogelijk mensen inspireren hun dromen te gaan leven! 

Veel mensen vragen zich af hoe je het reizen én werken kunt combineren met ook nog eens een rondscharrelende dreumes. In deze blog geven we je 5 tips hoe jij óók het reizen en werken kunt gaan combineren vanuit onze eigen ervaring!

Vraag jezelf af hoe jouw ideale leven eruit ziet

Voordat je jouw vaste baan zomaar opzegt en een camper koopt, ga eens goed voor jezelf en jullie als gezin na hoe jullie perfecte leven eruit ziet. Wat is jullie droomleven? Waar hecht je veel waarde aan en waar niet? Het leven als digital nomad in een camper is bijvoorbeeld minder geschikt voor jullie als je heel veel waarde hecht aan veel persoonlijke ruimte.

Schrijf het op en deel het met elkaar. Want één van de belangrijkste zaken is dat je deze keuze als gezin gaat maken. En vergeet niet, een andere levensstijl starten is life changing! Dus neem er ruim de tijd voor om voor te bereiden en aan het idee te wennen. 

Leestip: de mooiste bestemmingen voor camperreizen

digital nomad

Zoek een geschikte camper

Als jullie eruit zijn dat een reizend bestaan als digital nomad écht wel voor jullie weggelegd is en jullie niets mooier lijkt dan de wereld met een huisje op wielen te gaan verkennen, is het tijd voor de praktische zaken! Verdiep je goed in wat voor soort camper geschikt is voor jullie plannen. Er zijn zoveel soorten en maten dat het wijs is om eens naar een grote camper dealer te gaan om te kijken wat er allemaal mogelijk is.

Ook een camper huren is verstandig, zo kan je ervaren of jullie ideeën in de praktijk ook werken. Let er ook op dat een tweedehands camper kopen écht wel wat kennis vereist dus lees je goed in!

Slow travel vs Fast travel

Voordat wij een kind hadden, reisden we heel snel rond. Dus, we stonden niet langer dan een paar dagen op één plek voordat de onrust alweer om de hoek kwam kijken. Want hoe zou het strandje hierna eruit zien? En is het in het zuiden niet veel mooier weer? Met kinderen is deze manier van reizen niet ideaal. En al helemaal niet als je ook nog tijd wilt overhouden om te werken.

Daarom reizen we nu al digital nomad familie heel bewust langzaam. We staan een week of soms zelfs een maand ergens stil voordat we weer verder gaan. Zo heeft onze dreumes de tijd om vriendjes te maken en kunnen wij op vaste dagen werken. 

Zorg voor een dagplanning

In het begin van onze reis keken we per dag aan wie wanneer ging werken. Echter merkten we dat het toch fijner is om als digital nomad familie toch een dagplanning te hebben. We werken nu om de dag 4 uur in de ochtend. Zo is het voor iedereen duidelijk hoe de taakverdeling is, en dat maakt het ook voor kinderen een stuk voorspelbaarder.

Leestip: wat kost een camper?

digital nomad

Wees flexibel

Wellicht een beetje tegenstrijdig met de bovenstaande tip, maar reizend werken als digital nomad vereist een bepaalde mate van flexibiliteit van jouw en je gezin. Hoewel wij ons over het algemeen houden aan de dagplanning, kan het toch zo zijn dat we het één en ander omgooien omdat bijvoorbeeld de winkels eerder dicht gaan of omdat we een slechte nacht hebben gehad vanwege tandjes.

En niet te vergeten gaan er ook wel eens dingen kapot aan de camper die dan gefixt moeten worden. Dat betekent dan een dagje niet werken of de rollen even omdraaien. Als je je flexibel opstelt in dit soort situaties, zorgt dat voor een stuk minder stress voor iedereen!

Tot slot

Reizen als digital nomad familie is geen vakantie! Het is een andere manier van leven met alle voor- en nadelen die daarbij komen kijken. Onze dagen bestaan ook gewoon uit werken, opvoeden, schoonmaken en eten koken. Alleen worden we wel elke dag wakker op de mooiste plekjes in Europa, hebben we meer tijd voor elkaar als familie en beleven we de gaafste avonturen! 

Wil je meer weten over het leven van deze digital nomad familie, volg ze dan ook op Instagram!