Er zijn talloze redenen waarom iemand op vakantie zou willen gaan naar Bretagne. Deze streek in het noordwesten van Frankrijk is vooral geliefd door de mooie groene landschappen die deze plaats rijk is, de torenhoge kliffen die veel avonturiers trekt en de cultuur die te vinden is in de dorpjes. Bent u in twijfel of Bretagne de volgende bestemming is, om op vakantie te gaan of misschien wel een vakantiehuisje te nemen? Dan is deze lijst met redenen precies de moeite waard.

1. Het cultureel erfgoed van Bretagne 

Bent u op zoek naar een vakantie waarbij cultuur met stip bovenaan staat van de lijst met dingen om te doen? Dan zal de streek Bretagne zeker niet teleurstellen. Deze streek staat bekend om zijn rijkheid aan erfgoed, iets dat je overal kunt ervaren. Ga erop uit met de fiets of met de auto en laat je verrassen door de Franse cultuur die overal te vinden is. Doordat dit toegankelijk is voor zowel jong en oud is het in trek bij een erg breed publiek en is het steeds populairder om een vakantiehuis Bretagne te nemen. 

2. Onbeperkt activiteiten ondernemen voor jong en oud 

Er zijn ontzettend veel verschillende activiteiten die u kunt ondernemen in Bretagne. Ook een van de redenen waarom het zo’n geschikte plek is voor verschillende doelgroepen. Zo zijn er bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen veel mogelijkheden om een culturele trip te ervaren, waarbij je ook een educatief programma kunt voorschotelen. Zo is de historische stad Dinan een leuk uitstapje om te maken, om zo een vermakelijk maar ook informatief programma voor te kunnen schotelen.

3. Beleef de smaak van Bretagne

Iets wat ook zeker niet ongemerkt voorbij mag gaan is de Bourgondische levensstijl die te vinden is in Bretagne. Niet alleen staat de streek bekend om de vele fijnproevers die het rijk is, maar hier wordt dan ook volop naar geleefd. Wanneer je naar deze streek afreist zet dan vooral de Bretonse pannenkoeken op de lijst om te eten, omdat dit een favoriet is van velen. Maar daarnaast is de regio ook bekend om de zeevruchten en andere heerlijke visgerechten. Het is dan ook niet zo raar dat velen zelfs terugkeren om de verfijnde smaak weer te proeven. 

4. Een plek om erop uit te trekken

Naast informatieve activiteiten zijn er ook groene en langgerekte wandel- en fietspaden in Frankrijk te vinden. Vakantiegangers van Bretagne trekken er dan ook massaal op uit om te kunnen genieten van al het groens en al het moois dat deze streek te bieden heeft. Vergeet vooral niet de rivier van Bravet en de kustpaden langs de Côte de Granit Rose op de planning te zetten, die ongetwijfeld mooie vakantiekiekjes opleveren, maar waar je ook totale rust kunt ervaren.