Bij het plannen van een gezinsvakantie is het altijd moeilijk om iedereen op één lijn te krijgen. Tussen ouders die de plaatselijke kunst willen ontdekken en kinderen die plezier willen maken, wordt het stressen om plekken te vinden waar je heen kunt gaan. Gelukkig zijn de mogelijkheden voor avontuur en plezier bijna onbeperkt in Frankrijk. Van de kunst en cultuurgeschiedenis van Parijs tot themaparken en gezinsattracties, er is voor elk wat wils. In deze gids van Parijs verkennen we vijf must-see attracties in Frankrijk die plezier en avontuur bieden voor het hele gezin.

Het Louvre: kunstschatten en culturele geschiedenis

Als je Parijs wilt bezoeken, dan is het Louvre een must. Voor een meer culturele ervaring gaat er niets boven een bezoek aan het Louvre, het beroemdste museum in Parijs en een van de meest prestigieuze ter wereld. Het Louvre ligt in het hart van de stad en herbergt een uitzonderlijke collectie kunstwerken, variërend van de oudheid tot de 19e eeuw.

Het Louvre is meer dan alleen een museum: het is een symbool van de Franse cultuur en een internationaal referentiepunt voor kunst en geschiedenis. De geschiedenis gaat terug tot de 12e eeuw, toen het een koninklijk fort was, en door de eeuwen heen is het een van de grootste en belangrijkste musea ter wereld geworden. De roem is grotendeels te danken aan de uitzonderlijke collectie, waaronder meesterwerken als Leonardo da Vinci’s Mona Lisa, Venus de Milo en Eugène Delacroix’ Liberty Leading the People.

Disneyland Paris: een betoverende wereld voor kinderen en volwassenen

Een plek vol magie in Marne-la-Vallée, op slechts 32 kilometer van Parijs, is Disneyland Paris, een van de meest iconische themaparken van Europa. Dit magische park werd geopend in 1992 en biedt een breed scala aan attracties, shows en ontmoetingen met Disney-figuren die zowel volwassenen als kinderen zullen betoveren. Van klassiekers zoals Space Mountain en Pirates of the Caribbean tot meer recente toevoegingen zoals Ratatouille: The Total Adventure, er is voor elk wat wils.

De geschiedenis van Disneyland Paris heeft wortels die teruggaan tot de visie van Disney-oprichter Walt Disney, die altijd al een magische plek wilde creëren waar gezinnen samen plezier konden hebben. Na het succes van de themaparken in Californië en Florida bracht Disneyland Paris de Disney-magie naar Europa en bood een soortgelijke ervaring als de Amerikaanse parken, maar met een uniek Europees tintje.

La Cité des Sciences et de l’Industrie: educatief plezier voor het hele gezin

La Cité des Sciences et de l’Industrie ligt in het Parc de la Villette in Parijs en is het grootste wetenschapsmuseum van Europa. Met een breed scala aan interactieve tentoonstellingen, workshops, shows en simulatoren biedt het museum een leerzame en vermakelijke ervaring voor het hele gezin. Het Cité des Sciences et de l’Industrie werd in 1986 opgericht met als doel de wetenschappelijke en technologische cultuur in Frankrijk te promoten.

Het museum heeft een verscheidenheid aan permanente en tijdelijke tentoonstellingen over onderwerpen variërend van natuurkunde tot biologie en biedt bezoekers de mogelijkheid om te verkennen en te leren door middel van hands-on ervaring en spel.

Leestip: 5 tips voor een leuke fietsvakantie in Frankrijk

Parc Astérix: een Gallisch avontuur

Parc Astérix ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Parijs en is een themapark dat is geïnspireerd op de avonturen van de beroemde Franse stripfiguren Asterix en Obelix. Met meer dan 40 attracties, shows en themaruimtes biedt het park een leuke en avontuurlijke ervaring voor het hele gezin.

De geschiedenis van Parc Astérix gaat terug tot 1989, toen het werd geopend als Frans alternatief voor Amerikaanse themaparken zoals Disneyland. Het park werd al snel populair vanwege de unieke attracties en het Gallische thema, dat zowel lokale als internationale bezoekers aantrok.

Parc Zoologique de Paris: een reis om de fauna van de wereld te ontdekken

Voor een ervaring dichter bij de natuur is er niets beter dan een bezoek aan het Parc Zoologique de Paris, ook bekend als de dierentuin van Vincennes. Deze dierentuin ligt in het Bois de Vincennes ten oosten van Parijs en biedt onderdak aan meer dan 2.000 dieren en meer dan 180 verschillende soorten. Het Parc Zoologique de Paris werd in 1934 opgericht met als doel het behoud van wilde dieren en milieueducatie te promoten.

In de loop der jaren is de site uitgegroeid tot een belangrijk onderzoeks- en beschermingscentrum, dat bijdraagt aan wereldwijde inspanningen om bedreigde diersoorten te beschermen en natuurlijke ecosystemen te behouden.

Met deze vijf must-see attracties in Frankrijk beleeft elk gezinslid een onvergetelijk avontuur vol plezier, cultuur en ontdekkingen. Plan je reis en maak je klaar om onvergetelijke momenten te beleven met je gezin.