Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover. Met mijn ouders road tripping naar Berlijn. Daar heb ik heel veel zin in. (Stuiter, stuiter, stuiter 😀 ) Alle spullen zijn zo goed als ingepakt, dus ready to go! Om je te helpen in jouw voorbereiding deel ik fijne Blogtips Berlijn. 

De voorbereiding

Dank voor alle enthousiaste reacties! Een overvloed aan tips heb ik gehad van mensen die één, twee, soms zelfs al vier keer in Berlijn zijn geweest of er zelfs zijn gaan wonen. Op een gegeven moment begon ik me wel stilletjes af te vragen onder welke steen ik heb geleefd dat ik uitgerekend deze stad nog niet eerder bezocht heb. Maar dat maakt nu niet meer uit, want het gaat er nu dan eindelijk van komen.

En met de waslijst aan tips, van wandel- en fietsroutes en musea tot hippe vintage shops en leuke eettentjes, komt de stedentrip zeker goed. In plaats van vijf dagen heb ik denk ik wel minimaal vijf weken nodig ga hebben om alles in de praktijk te brengen, dus ik zal wel wat keuzes moeten maken. En natuurlijk met spap en smam afstemmen waar zij zin in hebben.

nieuwe bestemming Berlijn

Blogtips Berlijn

Ben je ook van plan om naar Berlijn te gaan? De 100% gidsenvind ik altijd wel handig bij stedentripjes. Maar nog veel leuker vind ik tips van mensen die er geweest zijn. Neem daarvoor ook eens een kijkje bij deze enthousiaste bloggers die zo lief zijn geweest mij als ‘Berlijn-groentje’ van heel veel leuke en originele tips te voorzien:

Eighty7 van Eva
Not so stuffy van Anneloes en Janet
Femina Docta – Standort Hamburg van Fem
Marcella Molenaar op haar gelijknamige blog
Berlijn Blog van Marjolein
Wat te doen in Berlijn van Emma
• En My Delicious Journey van Anouk
Special thanks to you all!

Tip van SuusChef

Verder is een goeie tip van SuusChef om een bezoek aan de Reichstag vooraf te reserveren. Het bezoek is gratis en reserveren doe je het gemakkelijkste twee dagen vooraf via www.bundestag.de. Je kiest dan zelf een datum en tijdstip en je geeft aan met hoeveel personen je komt. Per mail ontvang je er diezelfde dag nog een bevestiging van. Eventueel ter plaatse kun je tot twee uur vooraf reserveren, maar dan loop je natuurlijk wel het risico dat je gewenste tijdstip al vol zit.

En natuurlijk zal ik op Reismuts over mijn eigen ervaringen schrijven wanneer ik terug ben!

Ook leuk: de leukste spots in Berlijn