Iedereen heeft wel een hobby. Voor veel mensen is dat schrijven. Een deel van die groep schrijft digitaal. En weer een groepje daarvan deelt al deze schrijfsels met anderen. Voilà, zie daar het ontstaan van een blog. Er komen steeds meer blogs online. En ik begrijp wel waarom. Bloggen is gewoon hartstikke leuk! Vind ik ten minste. 😉

Toen ik met Reismuts begon, was ik vooral aan het uitproberen of bloggen iets voor mij was. Nu, dik 2,5 jaar later, word ik nog steeds erg blij van bloggen. Wat brengt het je dan? Nou dit!

#1 Je passie delen
Wat is er nou leuker dan altijd met je passie bezig kunnen zijn? Reizen is mijn grote passie. Fulltime reizen is voor mij niet weg gelegd, maar fulltime dagdromen wel. Door te bloggen kan ik ongelimiteerd met mijn passie aan de gang. Herinneringen ophalen, verhalen schrijven, nadenken over tips en foto’s uitzoeken, heerlijk!

#2 Anderen helpen
Op een blog deel je je kennis en ervaringen. Deze persoonlijke en unieke informatie kan heel waardevol voor anderen zijn. Waar jij enthousiast over bent, inspireer je anderen mee. En door wat jij hebt meegemaakt, kun je anderen tips geven. En zeg nou zelf, het voelt toch goed om je medemens te helpen?

#3 Leuke nieuwe contacten
Bloggen wordt natuurlijk pas echt leuk als je ook lezers hebt. Maar die krijg je zeker. Voor ieder verhaal is er een publiek. De likes en de reacties die ik op de blogs krijg vind ik misschien wel het allerleukste van alles. Ik zie het als een blijk van waardering. Ikzelf laat ook reacties achter op berichten die mij interesseren of enthousiast maken. En daardoor ontstaat er interactie en hou je er vast ook nog leuke contacten met lezers en mede-bloggers aan over.

#4 Nog meer met je passie bezig zijn
Je moet natuurlijk wel inspiratie op blijven doen 😉 Ik probeerde al zoveel mogelijk te reizen, maar sinds Reismuts er is, is dat nog meer geworden.

#5 Intenser beleven
Voor je blog wil je natuurlijk concrete informatie gebruiken. Je zult daarom ongetwijfeld meer foto’s maken om je berichten van mooie plaatjes te voorzien. En aantekeningen maken van waar je bent geweest en wat je hebt gedaan, zodat je ook die handige info weer in een bericht kunt gebruiken. Ik merk dat ik alles hierdoor intenser beleef. Je kunt op pad gaan en gewoon genieten (niks mis mee overigens!), je kunt je ook meer verdiepen en jezelf vragen stellen als wat vind ik zo leuk aan dit of dat, waarom vind ik dat leuk? Ik heb veel meer duidelijke herinneringen aan de reizen die ik sinds ik blog heb gemaakt dan van die ervoor.

#6 Digitaal dagboek
Vind je het ook heerlijk om van tijd tot tijd door een foto album heen te bladeren en herinneringen op te halen? Of misschien schrijf je zelfs regelmatig in een persoonlijk dagboek. Je blog is een soort digitaal dagboek; een verslag van wat jou bezig houdt en wat jij interessant vindt. Super leuk om zo nu en dan eens wat oudere berichten terug te lezen.

#7 Leuke samenwerkingen of inkomsten
Je blog is een interessant platform voor bepaalde bedrijven die iets aan het publiek willen brengen. Voor mij is bloggen echt een hobby en alle leuke extraatjes zoals gratis producten uitproberen vind ik al super. Via affiliate marketing verdien ik een klein beetje commissie (hier lees je er meer over), dat ik weer gebruik voor het technisch onderhoud van de site. Dit zijn dus niet de redenen dat ik blog, maar de extraatjes maken het wel extra leuk. Wil je er serieus werk van maken en van je hobby je baan maken, dan is er wel nog heel veel werk aan de winkel om dat te bereiken, maar niets is onmogelijk.

Overweeg jij om te gaan bloggen? En voor de bloggers onder ons, wat is jouw voornaamste reden dat bloggen je happy maakt?