fbpx
Reizen en zo

7 x waarom bloggen blij maakt

 • 8 maart 2017

Iedereen heeft wel een hobby. Voor veel mensen is dat schrijven. Een deel van die groep schrijft digitaal. En weer een groepje daarvan deelt al deze schrijfsels met anderen. VoilĆ , zie daar het ontstaan van een blog. Er komen steeds meer blogs online. En ik begrijp wel waarom. Bloggen is gewoon hartstikke leuk! Vind ik ten minste. šŸ˜‰

Toen ik met Reismuts begon, was ik vooral aan het uitproberen of bloggen iets voor mij was. Nu, dik 2,5 jaar later, word ik nog steeds erg blij van bloggen. Wat brengt het je dan? Nou dit!

#1 Je passie delen
Wat is er nou leuker dan altijd met je passie bezig kunnen zijn? Reizen is mijn grote passie. Fulltime reizen is voor mij niet weg gelegd, maar fulltime dagdromen wel. Door te bloggen kan ik ongelimiteerd met mijn passie aan de gang. Herinneringen ophalen, verhalen schrijven, nadenken over tips en fotoā€™s uitzoeken, heerlijk!

#2 Anderen helpen
Op een blog deel je je kennis en ervaringen. Deze persoonlijke en unieke informatie kan heel waardevol voor anderen zijn. Waar jij enthousiast over bent, inspireer je anderen mee. En door wat jij hebt meegemaakt, kun je anderen tips geven. En zeg nou zelf, het voelt toch goed om je medemens te helpen?

#3 Leuke nieuwe contacten
Bloggen wordt natuurlijk pas echt leuk als je ook lezers hebt. Maar die krijg je zeker. Voor ieder verhaal is er een publiek. De likes en de reacties die ik op de blogs krijg vind ik misschien wel het allerleukste van alles. Ik zie het als een blijk van waardering. Ikzelf laat ook reacties achter op berichten die mij interesseren of enthousiast maken. En daardoor ontstaat er interactie en hou je er vast ook nog leuke contacten met lezers en mede-bloggers aan over.

#4 Nog meer met je passie bezig zijn
Je moet natuurlijk wel inspiratie op blijven doen šŸ˜‰ Ik probeerde al zoveel mogelijk te reizen, maar sinds Reismuts er is, is dat nog meer geworden.

#5 Intenser beleven
Voor je blog wil je natuurlijk concrete informatie gebruiken. Je zult daarom ongetwijfeld meer fotoā€™s maken om je berichten van mooie plaatjes te voorzien. En aantekeningen maken van waar je bent geweest en wat je hebt gedaan, zodat je ook die handige info weer in een bericht kunt gebruiken. Ik merk dat ik alles hierdoor intenser beleef. Je kunt op pad gaan en gewoon genieten (niks mis mee overigens!), je kunt je ook meer verdiepen en jezelf vragen stellen als wat vind ik zo leuk aan dit of dat, waarom vind ik dat leuk? Ik heb veel meer duidelijke herinneringen aan de reizen die ik sinds ik blog heb gemaakt dan van die ervoor.

#6 Digitaal dagboek
Vind je het ook heerlijk om van tijd tot tijd door een foto album heen te bladeren en herinneringen op te halen? Of misschien schrijf je zelfs regelmatig in een persoonlijk dagboek. Je blog is een soort digitaal dagboek; een verslag van wat jou bezig houdt en wat jij interessant vindt. Super leuk om zo nu en dan eens wat oudere berichten terug te lezen.

#7 Leuke samenwerkingen of inkomsten
Je blog is een interessant platform voor bepaalde bedrijven die iets aan het publiek willen brengen. Voor mij is bloggen echt een hobby en alle leuke extraatjes zoals gratis producten uitproberen vind ik al super. Via affiliate marketing verdien ik een klein beetje commissie (hier lees je er meer over), dat ik weer gebruik voor het technisch onderhoud van de site. Dit zijn dus niet de redenen dat ik blog, maar de extraatjes maken het wel extra leuk. Wil je er serieus werk van maken en van je hobby je baan maken, dan is er wel nog heel veel werk aan de winkel om dat te bereiken, maar niets is onmogelijk.

Overweeg jij om te gaan bloggen? En voor de bloggers onder ons, wat is jouw voornaamste reden dat bloggen je happy maakt?

15 Reacties

 • Sabine

  YES!!! Helemaal mee eens! Ik word ook helemaal blij van precies deze dingen! Had ook nooit gedacht dat ik zoveel passie zou ontwikkelen voor Colombia, maar toch… Ik kan er uren en uren over vertellen haha šŸ˜€ Ik volg je zo graag, je ziet ook dat je er plezier aan beleefd. En dat is zo leuk!

  Beantwoord
  • Lizette

   Ah lief, dank je wel! Ik heb hetzelfde bij jou. Colombia interesseert me niet perse het meest, maar wel als jij er over schrijft vanuit jouw passie. Dat enthousiasme breng je digitaal over, leuk!

   Beantwoord
 • Jessica

  Yes, allemaal zo waar! Ik heb inmiddels echt wel een paar hele leuke contacten via de bloggerswereld met andere reislustige mensen šŸ™‚ En als je dan toch niet over reizen uitgepraat bent en je vrienden/familie/huiskonijn het helemaal beu zijn heb je toch altijd een leuk en geĆÆnteresseerd publiek om tegenaan te praten haha šŸ™‚

  Beantwoord
  • Lizette

   Haha, heel herkenbaar! Het voordeel van erg reislustige mensen om je heen is dat je heel veel over reizen kunt praten, terwijl de wat minder avontuurlijke om ons heen het na een paar verhalen wel genoeg vinden.

   Beantwoord
 • Gaby

  ZĆ³ mee eens! Ook bij mij hobby. Maar probeer het wel steeds weer beter te doen en meer mensen te bereiken.

  Beantwoord
  • Lizette

   Mee eens! Het is natuurlijk wel super leuk om een steeds groter publiek te bereiken.

   Beantwoord
 • Co

  Heel herkenbaar! Sinds ik blog ben ik me veel meer bewust van mijn mooie reizen dan daarvoor. Een ander groot voordeel vind ik dat je schrijfvaardigheid er met sprongen op vooruit. En dat is altijd goed šŸ™‚

  Beantwoord
  • Lizette

   Leuk dat het herkenbaar is! En inderdaad, dat is zeker een voordeel. Ik merk dat het me steeds beter lukt me goed uit te drukken en dat is ook handig voor mijn dagelijkse werk. Alleen als ik dan soms oudere berichten terug lees, krijg ik wel eens een beetje kromme tenen, haha.

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Ben het helemaal eens met je lijstje hoor! Het is inderdaad heerlijk om voor het schrijven van een artikel weer terug te gaan naar eerder gemaakte reisjes. En ik lees inderdaad ook regelmatig oude artikelen terug. Het is Ć©cht een digitaal dagboek. Ik houd ervan.

  Beantwoord
  • Lizette

   Ah, leuk om te horen! Gaaf he, als je dan terug leest op wat voor waanzinnige plekken je al geweest bent. Soms heb ik dat gevoel ook als Facebook me herinnert aan iets precies x jaar geleden, dan droom ik weer terug naar toen… šŸ™‚

   Beantwoord
 • Anke | Gezininreizen

  Wat een leuk stuk is dit, dank je. Ik sta aan het begin van mijn reisblog en soms denk ik wel eens: wƔƔrom moet ik nou ook zo nodig? Maar ik herken al je punten en vooral nr. 6. Ik heb er heel veel zin in!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel! šŸ™‚ Leuk dat het herkenbaar is. Ik ben blij dat je bent gaan bloggen. Wij hebben zelf geen kids, maar nemen onze neefjes en nichtjes regelmatig mee en dan is het wel handig om je blog te checken voor ideeĆ«n.

   Beantwoord
 • Marlies

  Ik ben er helemaal mee eens maar vergeet dit soms toch wel een beetje. Zeker als ik even een dipje heb. Bedankt om me er weer aan te laten herinneren šŸ™‚

  Beantwoord
  • Lizette

   Graag gedaan! Ik herken de dip ook wel hoor. Dan denk ik inspiratieloos te zijn of zo, en dan probeer ik mezelf ook op te peppen met de reden waarom bloggen wel leuk is.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.