fbpx
Reizen en zo

Aanrader: Docuserie Break Free

 • 1 april 2016

Je hebt het zelf of je kunt het je op zijn minst wel voorstellen. De drang naar avontuur. Het dagelijkse achter je laten en de wijde wereld intrekken. Het maximale uit het leven halen door de wereld te omarmen. Velen zijn je voorgegaan en velen zullen ongetwijfeld nog volgen. Maar dat er iets zo verschrikkelijk mis zou kunnen gaan… dat je nooit meer terug komt…

Natuurlijk zijn er tijdens iedere reis of trip wel momenten dat ik nadenk over risico’s, wie niet. De documentaire serie Break Free op NPO3 zet dat in een ander licht. Gisteren was de eerste aflevering en ik zat meteen aan de buis gekluisterd.

Wat een mooi eerbetoon en een mooie vorm om een droom, een verlangen, een reis van een avonturier op zo’n manier te tonen, ondanks de dramatische afloop. Verhalen waarbij men misschien wel eens dacht “hadden ze maar niet moeten gaan” veranderen in “wat gaaf dat ze gegaan zijn”. Het verdriet en gemis dat familie en vrienden voelen wordt vergezeld door enorme trots, want ze hebben het toch wel mooi gedaan, die reis, dat avontuur.

Ik kijk in het bijzonder erg uit naar de volgende aflevering, waarin het verhaal over de reis van Lisanne in Panama wordt verteld. Precies in diezelfde tijd reisde ik ook door Panama, bezocht ik dezelfde plekken waar zij en haar vriendin waren geweest, waar overal posters hingen van de vermiste meiden. Terwijl ik thuis terug denk aan een fantastische reis, hebben zij dat geluk niet gehad. Het kan soms opeens anders lopen blijkt wel.

Break Free vind ik echt een aanrader. Een ode aan het leven van de avonturiers. Iedere donderdag om 21.00 uur op NPO3.

Ga jij ook kijken?

10 Comments

 • judith

  Ik ga dit terugkijken. Heb gelijk kippenvel. Zeker vanwege onze ervaring in Panama.

  Reply
  • Reismuts

   Zeker doen! Vond het ontroerend, maar vooral heel mooi, een ode aan reizen en avontuur, ondanks dat het niet altijd goed af loopt. Maar de aflevering van volgende week lijkt me inderdaad bizar voor ons… We waren gewoon daar, net als zij, dezelfde paden, hetzelfde uitzicht… heel raar.

   Reply
 • Edmee

  Heb het ook gezien! Erg mooi eerbetoon aan de jongen die is overleden, maar vooral ook aan waar hij voor stond. Carpe diem! Volg je dromen!

  Reply
  • Reismuts

   Inderdaad vooral aan waar hij voor stond. Amen to that!

   Reply
 • Minke I TravelWink

  Ontzettend mooi en ontroerend programma. Ik zat met kippenvel en traantjes in mijn ogen te kijken.

  Reply
 • Jennifer - Living the Ghanaian dream

  Ik ga het even terugkijken en vanaf donderdag ook kijken. Bedankt voor de tip!

  Reply
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Ja, ik zat ook aan de buis gekluisterd en ga aanstaande donderdag zeker weer kijken. Inderdaad een mooi eerbetoon.

  Reply
  • Reismuts

   Ik ook! Volgens mij zijn het maar vijf afleveringen in totaal. Wil er geen missen.

   Reply

Leave a Reply