fbpx
Reizen en zo

Een nieuwe in het teken van reizen

 • 17 april 2015

Precies nog twee maanden wachten. Ik vind het zóóó spannend. Het is niet mijn eerste. Misschien dat ik er daardoor wat meer tegenop zie. Ik weet inmiddels hoe het voelt. Hoe pijnlijk het kan zijn. Het venijnige krassen in de huid. Maar vooral ook hoe mooi het kan zijn. Na ongeveer vier uur zal ie af zijn. Ik ga een nieuwe tattoo laten zetten!

Ik heb er al een paar en allemaal vertellen ze hun eigen verhaal. Lange en korte verhalen weliswaar, maar stuk voor stuk zijn ze uniek. Al langer liep ik met het idee rond om reizen en wat het betekent voor mij te verwerken in een nieuwe tatoeage. Ik wist alleen nog niet zo goed wat voor iets ik precies wilde. Groot of klein. En ook niet waar. Ik wil hem namelijk niet direct in het zicht, maar wel zichtbaar. En de pijn van het zetten van de laatste tattoo dik twee jaar geleden kan ik me helaas nog goed herinneren. Daardoor zit de schrik er wel een beetje extra in.

Maar een maand geleden wist ik het opeens. Ik wist eindelijk wat ik ongeveer wilde en dus maakte ik een afspraak bij de tattooist. We hebben wat ideeën overlegd en de definitieve afspraak gemaakt. En nu kan ik me er nog twee maanden mentaal verder op voorbereiden.

bunker

Regelmatig kijk ik op internet naar allerlei ‘traveltattoos’. Soms kom ik echt prachtige exemplaren tegen. Wat voor iets de mijne gaat worden, hou ik nog even voor mezelf tot hij erop zit.

Wat vind jij van tattoos?

11

15

5

8

10

8 Comments

 • Daphne

  Erg mooi! Ik vind die wereldkaart geweldig, alleen zou hem zelf kleiner doen. Spannend wat jij gaat doen, succes alvast en ach, de pijn is snel voorbij.

  Reply
  • Reismuts

   Die wereldkaart vind ik ook mooi. Thanks! De pijn is maar even inderdaad, dat vertel ik mezelf nu ook de hele tijd 😉

   Reply
 • Simone

  Spannend! Ik heb zelf ook een tattoo en zit er eigenlijk ook over te twijfelen om een tweede te nemen, maar waar… En wat! Ben heel benieuwd wat het gaat worden!

  Reply
  • Reismuts

   Leuk, wat voor iets heb je nu? Ik heb ook heel lang getwijfeld hoor. Heb ooit spijt van een kleintje gehad en daar iets over heen laten zetten, is wel een flinke les geweest heel goed na te denken.

   Reply
 • Linda | One Day Trip

  Spannend!!

  Ik heb geen tattoo, maar het lijkt mij super vet om iets kleins te laten zetten dat in het teken staat van reizen. Ben alleen zo bang dat ik er toch spijt van krijg. Ik doe het daarom pas als ik het zeker weet, nu twijfel ik gewoon nog te veel.

  Ben hééél benieuwd hoe je nieuwe eruit zal zien!

  Reply
  • Reismuts

   Heel goed om het pas te doen als je het echt, echt, echt heel zeker weet! 🙂 Vond het ook best lastig om iets te kiezen/bedenken dat persoonlijk past en bijvoorbeeld niet te modegevoelig is. Moet eerlijk zeggen dat, zelfs nu ik er lang (jaren) over heb gedacht en de afspraak heb staan, heel soms een split second bij me op komt “ga ik dit echt doen?” Gelukkig dat alle positieve berichten van iedereen op deze post mijn zelfvertrouwen goed sterken. Nog 60 dagen…. 🙂

   Reply
 • Anouk

  Heeeel tof en super spannend!! Ik ben erg benieuwd naar je tattoo!!

  Reply
  • Reismuts

   Nu de tijd steeds korter wordt vind ik t ook steeds spannender worden 😀

   Reply

Leave a Reply