Goed verzekerd op reis … Sommige zien het als onnodig of als overbodig. Een verzekering kost immers geld en dat besteed je natuurlijk liever aan je reis. Aan die ene toffe excursie of aan die net wat luxere strandvilla. Toch is het echt wel heel fijn en verstandig om een goede verzekering op reis te hebben. Ik vertel je aan de hand van een aantal situaties waarom.

Je gezondheid voorop

Laten we het eerst over je gezondheid hebben. Zo lang die goed is, nemen we die vaak voor lief. Totdat je hartstikke ziek in een hotelkamer ligt te rillen met veertig graden koorts. Dan weet je weer even hoe ellendig het is om ziek te zijn. En dus wil je er alles aan doen om zo snel mogelijk op te knappen. Misschien heb je dure medicijnen nodig om te herstellen. Dan is er gelukkig je zorgverzekering om op terug te vallen. Daardoor hoef je die ongewilde kosten niet zelf te dragen. De spoedeisende kosten worden onder de basisverzekering vergoed, maar je kunt je ook uitgebreider verzekeren. De zorgkostenverzekering van FBTO is daar een voorbeeld van. Die kun je helemaal naar eigen wens samenstellen.

Laten we hopen van niet, maar … Heb je spoedeisende hulp op reis nodig, bijvoorbeeld na een ongeluk? Dan heb je daar een aanvullende module voor het buitenland voor nodig. Deze dekt naast die hulp vaak ook de kosten van tandheelkundige hulp. En de kosten in het geval je terug naar Nederland vervoerd moet worden. Die bedragen lopen snel flink hoog op, dus een verzekering is dan een fijn vangnet.

Graag je gemaakte kosten vergoed

Stel we pakken het eerste hypothetische voorbeeld even verder op. Gelukkig ben je door de medicijnen opgeknapt. Helaas heb je door die paar dagen ziekte wel een excursie gemist. Die had je al betaald en de organisator geeft je geen geld terug. Ziek zijn = pech hebben, vindt hij. Ook daarvoor kun je je verzekeren. Zodat je je centen terug ontvangt en alsnog iets leuks ervan kunt gaan ondernemen.

Of je nou ver weg reist of in eigen land blijft, overal ter wereld zijn zakkenrollers actief. Ik heb het zelf helaas meerdere keren meegemaakt. Vooral de buit in Indonesië was behoorlijk. Mijn tasje met daarin mijn portemonnee met geld, pinpas en creditcard en mijn lippenbalsem had iemand sluw van me afgenomen terwijl ik door de menigte liep. Potverdikke, wat was ik boos! Die emotie kon de verzekeraar niet weg nemen. Gelukkig viel wel alles onder de dekking van mijn verzekering en kreeg ik de gestolen spullen helemaal vergoed. Zelfs mijn lippenbalsem!

Natuurlijk blijft het altijd een gok of een vervelende gebeurtenis wel of niet gaat gebeuren. En een verzekering kost nou eenmaal wel geld. Ik vind het prettig om met een goede verzekering op reis te gaan. Stel dat er iets gebeurt, dan zijn de kosten in ieder geval gedekt. Zo kunnen die in ieder geval mijn reispret niet bederven.

Hoe sta jij tegenover een goede verzekering op reis?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Zoals je kunt lezen, deel ik mijn eigen mening. Ik ga enkel samenwerkingen aan met bedrijven en merken waar ik zelf achter sta.