Hanneke is 35 jaar oud en in januari 2020 moeder geworden van een zoontje (M). Sinds juni 2020 woont zij, samen met man en zoon, voor een jaartje in Vancouver, Canada. Naast het fulltime zorgen voor hun zoontje (wat zij fantastisch vindt) is zij druk met www.tipsvoorbabys.nl. Daar deelt zij al haar tips en ervaringen over alles wat baby is: voeding, slapen, ritme, reizen, verzorging, ontwikkeling, etcetera. Leuk als je een kijkje gaat nemen! Voor Reismuts schreef Hanneke een gastblog met tips en informatie voor je vakantie naar Vancouver Island, mèt een baby.

We wonen inmiddels alweer een half jaar in Vancouver, een fantastische stad met een prachtige omgeving. Daar wil je natuurlijk wel wat van zien. Dus gingen wij, met ons zoontje van toen 8 maanden, een weekje op vakantie naar Vancouver Island. Na enig onderzoek hadden we een mooie week gepland met een paar stops.

Per boot naar Vancouver Island

We hebben de boot (ferry) genomen van Horseshoe Bay naar Nanaimo, aan de oostkant van Vancouver Island. De boot doet er ongeveer 1,5 uur over en normaliter is die overtocht prachtig. Toen wij gingen was heel Vancouver en omgeving echter gehuld in rook van de bosbranden in de U.S., we zagen dus helemaal niets. Heel jammer omdat je weet dat het heel mooi moet zijn. Maar goed, het was toch dutjestijd dus ik heb met de draagzak lekker een uur staan wiegen op de boot 😉

Eerste stop: Parksville

Aangekomen in Nanaimo op Vancouver Island zijn we meteen doorgereden. Nanaimo zelf schijnt niet zo spetterend te zijn dus hadden we een hotelletje geboekt ten noorden van Nanaimo, in Parksville. Parksville is een rustig kustplaatsje met prachtige stranden. Helaas hadden we ook hier nog last van de rook en werd er geadviseerd om niet teveel naar buiten te gaan. We zijn dus heel selectief geweest en hebben maar een paar uitstapjes gedaan.

Uitstapjes en het babyschema

We deden de uitstapjes steeds tijdens het ochtenddutje van M, dan sliep hij even in de draagzak, of na zijn middagdutje. Het middagdutje, dat idealiter 2 uur duurde, hadden we ‘heilig’ verklaard en wilden we in principe altijd op de hotelkamer doen. Op die manier had hij in ieder geval 1 goed dutje in een rustige omgeving.

Leuk om te doen in de omgeving:

Rathtrevor Beach national park. Een prachtig park, aan het strand. Je kunt er heerlijk rondwandelen, het water in, lekker op een bankje zitten en je kunt er eventueel ook kamperen.

Qualicum Beach. Ook een klein kustdorpje. Leuk om even doorheen te rijden en naar het strand te gaan.

North Island Wildlife Recovery Centre. Een wildlife opvang waar ze dieren ook rehabiliteren. Je kunt hier allerlei soorten dieren zien: beren, eagles, uilen, allerlei andere soorten vogels en alles wat gered is en ze hier weer rehabiliteren.

Englishman River Falls Provincial Park. Ook weer een prachtig stuk natuur met enorme watervallen. Het valt ons al snel op dat de wandelingen in de ‘provincial parks’ hier ontzettend goed zijn aangelegd, heel prettig om rond te lopen dus.

Cathedral Grove park schijnt ook waanzinnig mooi te zijn, helaas was die gesloten vanwege de huidige maatregelen. Maar ik hoor van veel locals hier dat dat echt de moeite waard is. Dus mocht je hier een keer komen, ga er zeker een kijkje nemen.

Leestip: 15 plaatsen in Australië voor op je bucketlist

vancouver island

Tweede stop op Vancouver Island: Tofino

Na Parksville zijn we naar Tofino op Vancouver Island gereden. Tofino is een fijn surfersdorpje en ligt aan de westkust van Vancouver Island. Het is zo’n 2,5 uur rijden vanaf Parksville. Natuurlijk doe je er met een baby altijd wat langer over, je stopt een keer voor een schone luier, voor een fles, of gewoon om even de benen te strekken.

De rit naar Tofino is al erg mooi, door de bossen en langs kleine dorpjes (van 10 huizen). Kleine tip: na Port Alberni kun je tot in Tofino niet meer tanken, hou daar dus rekening mee.

De weg eindigt letterlijk in Tofino en je voelt je daar dan ook alsof je aan het begin van ‘the middle of nowhere’ bent. Ik vind dat, in combinatie met die ontspannen surfsfeer, altijd heel erg prettig. En gelukkig was de rook aan deze kant van het eiland vele malen minder en konden we dus lekker naar buiten.

Leuk om te doen in de omgeving:

Een ‘Bear tour’ per boot. Wij hebben er één gedaan via ons hotel, de Tofino Resort & Marina. Om 8:00 ’s ochtends zijn we het water op gegaan op zoek naar beren. We hebben helaas geen beer gezien maar de tocht was er niet minder om. We hebben dolfijnen gespot, eagles en zeeleeuwen. En ook hier was de omgeving magisch – als uit de film en dan nóg veel mooier.
Toen we ons kwamen melden voor de tour stond er ook een ander koppel met een peuter en een baby, de peuter ging wel mee met haar moeder maar vader bleef achter met de baby. Ze vertelden dat ze dat dachten dat hun baby het niet zou trekken op zo’n bootje. Oeps, daar hadden wij geen seconde bij stil gestaan. Maar goed, we hadden al betaald en er ook wel zin in dus we gingen gewoon. Toen de boot optrok en ook nog best hard te bleek te gaan hebben we elkaar wel even aangekeken of het nou inderdaad wel een goed idee was. Maar, gelukkig vond M het fantastisch en heeft hij ook heerlijk een dutje gedaan in de draagzak – geen probleem dus.

Rainforest trail. Dit zijn 2, vrij korte, wandelingen die je kunt doen door het regenwoud. Bij beide routes loop je over houten paden en trappen een stuk door het regenwoud. Het zijn korte stukken van ongeveer 45 min en dus goed te doen als je een baby bij je hebt. Het is alleen niet geschikt voor een wandelwagen maar met je baby in de draagzak gaat perfect.

Surfen. Mocht je een surfer zijn is dit de ideale plek om lekker het water op te gaan. Mijn man (beginnend surfer) is een middagje gaan surfen bij Cox Beach en ik ben bij M gebleven. Je kunt bij ‘The Surf Club at Long Beach Lodge Resort’ een plank en een pak huren en na afloop nog even genieten van de sauna.

Laatste stop op Vancouver Island: Victoria

Van Tofino naar Victoria op Vancouver Island is een lang stuk rijden, zo’n 4,5 uur (zonder stops). Victoria is de hoofdstad van de provincie Brits-Columbia en ligt in de zuidelijke punt van Vancouver Island. Vanaf Victoria gaan er ook weer boten naar onder andere Vancouver maar ook naar de US. Wij zijn hier 1 volle dag geweest voor we weer terug gingen naar Vancouver.

vancouver island

Leuk om te doen:

Beacon Hill park. Je kunt vanaf Holland Point Park, langs de kust, naar Beacon Hill park lopen – dat is eigenlijk al een prachtig stuk. Vervolgens kun je nog Beacon Hill park in lopen. Daar staat de hoogste losstaande totempaal van de wereld. Best leuk maar ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. Maar er is meer te doen en te zien in dit park; er wordt bijvoorbeeld getennist, gecricket en er is een kinderboerderij.

Downtown Victoria. Het centrum heeft heerlijke straatjes waar je lekker doorheen kunt struinen.

Fisherman’s Wharf. Een toeristische trekpleister maar wel leuk om even alle kleurrijke woonboten te zien en lekker wat te eten.

Terug naar huis

We hadden de boot van Vancouver Island terug zo gepland dat we weer thuis zouden zijn voor de middagut van M. Dus, vroeg uit de veren en richting de boot. We namen nu de boot van Swartz Bay naar Tsawwassen. Ook nu deed deze er weer 1,5 uur over en gelukkig was de rook verdwenen. Het was dan ook 1,5 uur genieten van een waanzinnig mooi uitzicht. En met kers op de taart een paar walvissen die ons kwam begroeten.

Op vakantie met een baby

Op vakantie met baby is wel even anders dan zonder baby, voor ons in ieder geval. Ik ben van mening dat je op vakantie gaan voor jezelf doet en niet voor je baby, die krijgt er in principe toch niets van mee. Daarom wilden we een fijne middenweg vinden in dingen voor ons doen en het ook zo prettig mogelijk houden voor ons zoontje en dat is goed gelukt. Ik heb al mijn praktische tips & tricks om het voor jezelf en je baby zo prettig mogelijk te maken voor je verzameld, over het schema, slapen en voeding. Je leest dit en meer in Op vakantie met een baby van 8 maanden.