Het is fijn dat we tegenwoordig vrijwel overal ter wereld op het internet kunnen. En daar hoeven we niet eens meer oldskool een internetcafé voor te zoeken, we gebruiken gewoon onze mobiel voor een whatsappje naar de thuisblijvers, het opzoeken van een bezienswaardigheid of het posten van jaloersmakende foto’s op Instagram. Maar wat je natuurlijk niet wilt, is een torenhoge rekening bij thuiskomst. Met deze tips komt dat helemaal goed!


Internet vanuit je bundel

Vooral binnen de EU heb je tegenwoordig geen extra bundel, en dus geen extra kosten, meer om te kunnen internetten. Je datagebruik gaat vanuit je Nederlandse bundel. Zo kan je jouw Telfort sim only abonnement het buitenland gewoon gebruiken. Let wel op, dit geldt alleen voor als je op het vaste land bent. Maak je een mooie boottocht, hou dan even in de gaten of dat nog onder de gedekte zone valt.

Zet automatische verbinding uit
Ga je met een boot weg of bevind je je op de grens van een EU land (bijvoorbeeld Griekenland (wel EU) en Turkije (niet EU), schakel dan de optie automatisch verbinden uit. Zo voorkom je dat je telefoon direct met een Turks netwerk verbindt, wat tot veel meer kosten zou leiden.

Markeer thuis alvast belangrijke sites in je favorieten
Het verbinding maken, zoeken naar en laden van internetpagina’s verbruikt data. Dit kun je beperken door thuis alvast belangrijke sites als favoriet aan te merken.

Gebruik Google maps offline
Tja, we verdwalen allemaal wel eens. (En eigenlijk is dat zo nu en dan ook best fijn 😉 ) Download thuis alvast de kaart van je bestemming in Google Maps, zodat je daar ter plekke geen internet meer voor nodig hebt en toch je weg kunt vinden. Er zijn ook apps die geen internet nodig hebben, zoals de navigator app bij de Time to Momo reisgidsen.

Wifi!
Ja, een hele simpele tip, maar waar is tegenwoordig geen WiFi te vinden? Starbucks, McDonalds en andere grote ketens bieden het en natuurlijk hostels en hotels. Zelfs sommige steden bieden een gratis netwerk aan voor toeristen. Zie je geen open netwerk, als je het in een restaurant of winkel vriendelijk vraagt, krijg je het WiFi wachtwoord vast wel.

Check wel even of je echt op een bekend open netwerk zit. Er zijn slimme hackers die zelf een hotspot aanmaken onder bijvoorbeeld de naam Starbucks en vervolgens je gegevens jatten. Dat wil je natuurlijk niet, dus check of je veilig internet.

Dit is bericht is in samenwerking tot stand gekomen. Ik deel uitsluitend mijn eigen mening en ga enkel samenwerkingen aan met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Wil je hier meer over weten, lees dan verder bij Contact & Samenwerken.