Nu de verhuizing grotendeels achter de rug is, ben ik me heel erg aan het verheugen op de aanstaande vakantie. Samen met manlief ga ik tien dagen kamperen in Oostenrijk en Duitsland. En laat nu net op het juiste moment een leuk pakketje met de post arriveren dat daar heel goed bij van pas komt!

Van GSMpunt heb ik een Samsung Universal Battery Pack aangeboden gekregen om uit te proberen. Volgens mij een perfecte gadget voor op reis! Met deze externe batterij kun je je telefoon namelijk opladen wanneer je geen stroom hebt.

Dus ideaal voor wanneer je niet weet wanneer je stroom hebt en helemaal wanneer je back-2-basic op avontuur gaat, zoals kamperen, op een onbewoond eiland bivakkeren of in de jungle slapen.

Natuurlijk zijn dit bij uitstek plaatsen waar je niet de hele tijd met je telefoon bezig wilt zijn, maar zelfs met alleen muziek luisteren of foto’s maken raakt je batterij toch wel een keer op. En dan komt zo’n powerbank goed van pas.

Ik ga op avontuur en neem mee... een rugzak, gas om op te koken, een lantaarn, een powerbank... :)

Ik ga op avontuur en neem mee… een rugzak, gas om op te koken, een lantaarn, een powerbank… 🙂

De powerbank laadt je binnen 6 tot 10 uur volledig op met een adapter (in dit geval een Samsung adapter van mijn hubbie, want ik heb een iPhone) op het netstroom. Het kan ook via een USB kabel naar je laptop, maar dan duurt het laden wel een stuk langer.

De interne micro-USB oplaadkabel past op o.a. Samsung telefoons. En met de gewone USB poort kun je ieder ander willekeurig apparaat (telefoon, tablet, speakers, enz.) aansluiten en opladen. Easy!

Het oog wil natuurlijk ook wat. En ook dat komt goed, want de externe bakkerij is mooi vorm gegeven met elegant parelmoer wit kunstleer. En hij is plat en licht, dus gemakkelijk mee te nemen.

Maar hoe lang gaat ie mee? Dat is toch wel de belangrijkste vraag! Het is een 9500 mAh powerbank. Zegt je niets? Daarom heb ik hem letterlijk uitgeprobeerd. 😉 Ik kon mijn iPhone drie keer volledig opladen (van 10% batterij tot 100%) en toen was de externe batterij nog niet helemaal leeg.

Enige minpuntje is misschien dat ie natuurlijk wel iets van ruimte inneemt en gewicht geeft, al is het maar een beetje. Voor een echte die hard avonturier zou dat een reden kunnen zijn om hem dan maar niet mee te nemen. Maar ja, die zal misschien zijn telefoon e.d. ook allemaal thuis laten.

Al met al volgens mij toch wel een van de meest handige telefoon accessoires om mee op reis te nemen. Ik ben er dik tevreden over. 🙂

Welke gadget neem jij mee op reis?

Dit bericht geeft mijn persoonlijke mening weer over een product dat me is aangeboden.