fbpx
Nederland

Pinksterweekend in Tilburg

 • 22 mei 2015

Tilburg is met ruim 210.000 inwoners de zesde grootste stad van Nederland. Toch is mijn woonplaats lang niet zo bekend of geliefd als de kleinere steden Breda en Den Bosch die op een half uurtje afstand liggen. Gek eigenlijk, want de stad heeft zoveel te bieden. En vooral vanaf de lente tot en met het najaar is er eigenlijk altijd wel ergens iets te doen. Zeker dit weekend is een aanrader!

Dit weekend wordt een geweldig weekend in Tilburg! Voor mij is het een extra bijzonder weekend, omdat vriendlief en ik er vanaf dit weekend samenwonen 😀 Daarnaast is het één van de gezelligste weekenden in Tilburg.

Het allerleukste is de Meimarkt. Met deze rommelmarkt wordt het gehele centrum van Tilburg één grote marktplaats. Het is open vanaf zaterdagavond 22.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur. Juist, dus ook ’s nachts! En toegang is gratis. Particulieren bieden werkelijk van alles aan. En dat kan tot bijzondere taferelen leiden, want tja, als je een opblaasbare krokodil koopt in de buurt van de vijver bij het stadhuis, dat is vragen om een proefvaart 😉 Ik vind de typische sfeer kei geweldig.

IMG_5813

Daarnaast begint vrijdag avond het Hap Stap festival. Twintig jaar geleden bedachten enkele Tilburge ondernemers het plan om op een laagdrempelige manier de inwoners van Tilburg met hun gerechten kennis te laten maken. Wat een goed plan! Het is uitgegroeid tot een vierdaags feest met heerlijke gerechten van allerlei Tilburgse eetcafeetjes, bistro’s en luxere restaurants en allerlei live acts in de Interpolis tuin. Het happen en stappen start om 17.00 uur met de grootste Vrijdagmiddagborrel van Tilburg.

En als je dan toch dit weekend in Tilburg bent, dan kun je een bezoek aan de Hasseltse kapel eigenlijk niet overslaan, die net buiten het centrum ligt. (De klokvormige kapel in de foto bovenaan.) De meimaand is de Mariamaand en dan is het traditie dat duizenden pelgrims Maria bezoeken en een kaarsje branden. Ook leuk als je niet religieus bent, want je vind er ook ouderwetse snoepkraampjes waar je de kikkertjes, kaneelsnoepjes en nougat nog per stuk zelf kunt uitkiezen en afrekenen. De ruiten spekken omhuld met chocolade zijn echt om te smullen!

IMG_4076

Dus als je nog geen plannen hebt… kom naar deze Brabantse gezelligheid!
(En dan zul je zien hoe leuk Tilburg eigenlijk is 😀 )

4 Reacties

 • Els

  Leuk artikel! Tilburg is zeker de moeite waard!

  Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Leuk om te lezen! Ik wil al een paar jaar graag naar de Meimarkt, maar het komt er steeds niet van. Ook dit weekend gaat het hem weer niet worden. Denk dat ik voor volgend jaar maar alvast een hotel boek, dan kom ik er niet meer onderuit. Ik heb een klein jaartje in Tilburg gewoond en vond het er altijd reuze gezellig! (en nee, toen ben ik dus ook niet naar de Meimarkt geweest) Jij hebt een ieder geval een gezellig weekend voor de boeg. Veel plezier! Ook genoten van Marrakech?

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Wat grappig dat je ook in Tilburg hebt gewoond. Het is zeker een gezellige stad. De meimarkt moet je dan toch een keertje mee gaan maken hoor! Sinds vorig jaar is de meimarkt voortaan met Pinksteren, dus kan het zo zijn dat ie niet in de maand mei is (vorig jaar was het juni). Hotel Mercure op de heuvel lijkt me dan wel tof, uitzicht vanuit de kamer over de hele binnenstad!
   Marrakech was geweldig! Zondag komt de eerste blog 🙂

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.