Er zijn een aantal dingen die je voor vertrek niet moet vergeten. Een hndige inpaklijst bijvoorbeeld, zodat je niets vergeet om mee te nemen. Vaak ligt de nadruk op het inpakken, maar er zijn ook een aantal dingen die je niet moet vergeten te doen voor je vertrekt. De planten water geven, zorgen dat er iemand voor je dieren zorgt en nog een aantal belangrijke dingen zoals zorgen dat je in het buitenland kunt pinnen. 

Een aantal dingen zijn cruciaal voor je reis. Deze stonden waarschijnlijk al op je lijstje:

  • het regelen van een visum voor bepaalde landen,
    eventuele inentingen,
  • eventuele medicijnen die je gebruikt op tijd bijbestellen,
  • je wereldstekker meenemen
  • en je opladers van al je electronische apparaten,
  • de dekking van je reis- en zorgverzekering checken en eventueel aanpassen,
  • check of je paspoort nog wel lang genoeg geldig is.

Pinnen in het buitenland: betaalprofiel

Sinds dik een jaar is er voor de ABN Amro-, ING- en Rabobankers onder ons een punt bijgekomen: Je betaalprofiel wijzigen!

pinnen in het buitenland

Leestip: Dit moet je weten over de aanvraag van een visum

Veel betaalautomaten buiten Europa zijn wat ouder en daar kunnen gemakkelijker gekopieerde bankpassen gebruikt worden. Om je beter tegen deze skimming praktijken te beschermen, zet je bank je betaalprofiel standaard op Europa. Binnen Europa kun je overal pinnen en in winkels met je bankpas betalen.

Het aanpassen van je profiel is zo gebeurd. Bij mijn bank was één telefoontje genoeg. Ook kun je het via de app of internet bankieren eenvoudig zelf met een druk op de knop regelen. Je stelt daarbij een tijd in dat je wereldprofiel geldig is. En ik moet zeggen, deze wijziging steeds bij een reis doorgeven zit nog niet helemaal in mijn systeem. Maar toch is het wel knap lastig als je het vergeet, terwijl je in een supermarkt in China probeert te pinnen… 😉

De tijd dat het profiel geldig is, zet ik altijd iets ruimer. Want stel dat je vertraging hebt en pas later naar Nederland terug komt, dan zou het lastig zijn als je dan niet meer kunt pinnen in het buitenland. Zeker wanneer je geen wifi in de buurt hebt om het via de app even alsnog te regelen.