Naast alle inspiratie via internet en reisgidsen zijn er ook nog altijd good old boeken met reisverhalen. Ik vind het soms heerlijk om met een boek op schoot weg te dromen in de verhalen van de schrijver. En dit zijn mijn drie favorieten!

Een vriendschap in Tibet
Een ontroerend verhaal over een bijzondere vriendschap tussen een Westerse journaliste en een Tibetaanse non. En terwijl de schrijfster je daarover vertelt, geeft het verhaal ook het aangrijpende beeld weer van de spanningen en veranderingen in Tibet. Ik vond het boek boeiend tot en met de laatste zin.

Een jaar op de Mekong
In dit boek doet een Amerikaanse journalist verslag van zijn ruim vijfduizend kilometer lange avontuur over de rivier de Mekong. Hij reist door China, Tibet, Birma, Laos, Cambodja, Thailand en Vietnam. En van alle landen vertelt hij de clichés, maar ook stuk voor stuk bijzondere ervaringen. Terwijl je leest, reis je met hem mee.

Lois onderweg
Ok, ik rij motor en hou van reizen, maar dit… hier durf ik alleen maar van te dromen. De stoere Engelse Lois doet het echt. Ze zegt haar baan op en reist met haar motor van het meest noordelijke puntje in Alaska naar het meest zuidelijke puntje in Patagonië. En onderweg maakt ze werkelijk van alles mee, leuke avonturen en spannende tegenslagen, steeds in verschillende landen.

Veel leesplezier!