Ik had voor vertrek naar Vietnam mijn moeder gevraagd nog wat laatste dingetjes voor me te halen. En bij dit dacht ik meteen “wat handig!”, dus deel ik het graag met je 🙂

Een ervan was paracetamol. Ik vind de liquid caps wel handig, dus ik vroeg mijn moeder in een mailtje even snel om ‘vloeibare’ paracetamol. Beetje onhandig omschreven, want de verkoopster in de Kruitvat had geen idee wat ik bedoelde. Mijn moeder had bedacht dat het zo maar eens kon zijn dat ik ergens met hoofdpijn in bed zou liggen zonder water en kraanwater kun je in Vietnam niet drinken. Dus die legde het doel van mijn gevraagde ‘vloeibare’ paracetamol aan de verkoopster uit.

En wat blijkt, er bestaat dus gewoon paracetamol die je zonder water in kunt nemen! Misschien bestaat het al heel lang, ik ben het in ieder geval nog niet eerder tegen gekomen en vond het best wel slim bedacht! Het zit in een soort staafje (net als suiker en melk) en je ‘giet’ de poeder in je mond.

Ik heb smaakje grapefruit inmiddels ook al nodig gehad en dus geprobeerd. Het smaakt zoet en vaag doet het me wel denken aan die chemische nasmaak van paracetamol tabletten, maar het is echt prima weg te krijgen. En het werkte, ook niet onbelangrijk 😉

Oh, ik ben geen medicijnman hè, dus lees voor gebruik wel even de bijsluiten van dit product.