Zo rond de feestdagen komen er allerlei ideeën en lijstjes voorbij met leuke of handige kadootjes voor onder de kerstboom, zoals allerlei wereldkaarten en andere dingen die je thuis aan je reizen doen herinneren. Weet je nog niet wat je iemand wilt geven (of zelf graag zou willen)? Dit zijn mijn tips!

# Inspiratie uit een boek of tijdschrift

Columbus magazine vind ik echt een geweldig tijdschrift boordevol prachtige foto’s en reisverhalen. En op de website vind je niet alleen de mogelijkheid om iemand een abonnement kado te doen, maar ook andere boeken die garant staan voor uren leesplezier en enorm veel reisinspiratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van 50 ultieme droombestemmingen? In ieder geval volop inspiratie om op reis te gaan, want after all, of all the books in the world, the best stories are found between the pages of a passport 🙂

columbus

# Steun een goed doel

Door te reizen raak je bekend met andere werelden en culturen. En dan zie je steeds dat wij het in Nederland echt zo slecht nog niet hebben. Dat roept bij mij nogal eens het gevoel op om iets te doen. En wat een mooi gebaar is het om tijdens de feestdagen waarin we onze dierbaren kadootjes geven ook een bijdrage te leveren aan een betere toekomst van anderen. Face This, één van mijn favoriete goede initiatieven, steunt basisscholen in mijn favoriete land Indonesië door coole T-shirts te verkopen met grappige tekeningen van de kinderen van die basisscholen. Zo’n Tee is een tof kadootje voor onder de boom en je ondersteunt een betere toekomst van deze kids.

foto 5

# Bonnen

Ok, cadeaubonnen winnen geen prijs als meest creatieve kado tips, maar zijn als je het echt niet weet wel erg handig! En dan heb ik het niet over Fashion cheques, maar bijvoorbeeld bonnen voor outdoorwinkels, om je gear nog even aan te kunnen vullen/te vervangen voor je op reis gaat. Of bonnen waarmee je nieuwe reisgidsen kunt bestellen. Of bonnen voor een weekendje weg, of voor een airline waar je regelmatig boekt of van plan bent om te boeken.

Wat van deze kado tips staat er bij jou op je verlanglijstje?