fbpx
Nederland

Lekker Mexicaans in Nederland

 • 3 april 2015

Soms heb ik in een restaurantje in Nederland zo’n heimwee buitenlands gevoel, omdat het me sterk doet terugdenken aan een ander land. Dat vind ik zo tof! En als naast de ambiance dan ook nog eens het eten erg lekker en authentiek is, dan deel ik zo’n restaurantje graag. Ik heb het deze keer over La Cucaracha in het centrum van Den Bosch.

Het leuke aan La Cucaracha is dat er twee menukaarten zijn. Je kunt er een avondje gezellig tapas eten (de spinaziekroketjes zijn lekker!) of je kiest uit typische Mexicaanse gerechten en specialiteiten. Of je nou voor tapas of à la carte gaat, overal proef je de typische Mexicaanse kruiden en specerijen. De kok bereidt alles vers en kan eventueel naar wens aanpassen (pittiger of juist niet bijvoorbeeld). Ik heb de laatste keer erg genoten van de tortilla met kaas en de tarwetortilla met banaan, guacamole en cheddarkaas. Extra pluspunt vind ik dat ze werken met duurzame producten die ze bij kleine ondernemers in de buurt kopen.

IMG_2937

Als je bij La Cucaracha binnenstapt, dan stap je duidelijk bij een Mexicaans tentje binnen. Ben je ooit zelf in Mexico geweest, dan herken je de aankleding met kaarshouders, Maya beeldjes en decoratie aan de muur. De vriendelijke bediening en kok zorgen voor een gastvrije, huiselijke ontvangst. En met de Spaans/Mexicaanse muziek op de achtergrond klopt de sfeer helemaal. Enkel de wat nieuwere houten meubels en de manier waarop ze gedekt zijn, verraadt dat je in Nederland bent. Oh ja, en de bierkaart met La Trappe bier verraadt het ook, maar dat ze mijn favoriete bier schenken, is natuurlijk ook alleen maar een pluspunt.

Al zin in een Mexicaanse avond gekregen?

6 Reacties

 • Gusta

  Hoi Lizette, wat is dit leuk. Fijn om te horen dat je hebt genoten, muchos gracias voor de mooie woorden over ons restaurant. Graag tot een volgende keer.

  Beantwoord
 • Yana

  Heerlijk eten, geweldig personeel!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Het personeels is altijd zo vriendelijk, word ik gelijk vrolijk van.

   Beantwoord
 • fam vink

  Tof restaurant verschrikkelijk lekker eten, en het personeel en de eigenaars dat is gewoon een dikke 10 moet je echt een keer meemaken/naar toe gaan een absolute aanrader.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.