Soms heb ik in een restaurantje in Nederland zo’n heimwee buitenlands gevoel, omdat het me sterk doet terugdenken aan een ander land. Dat vind ik zo tof! En als naast de ambiance dan ook nog eens het eten erg lekker en authentiek is, dan deel ik zo’n restaurantje graag. Ik heb het deze keer over La Cucaracha in Den Bosch.

Het leuke aan La Cucaracha is dat er twee menukaarten zijn. Je kunt er een avondje gezellig tapas eten (de spinaziekroketjes zijn lekker!) of je kiest uit typische Mexicaanse gerechten en specialiteiten. Of je nou voor tapas of à la carte gaat, overal proef je de typische Mexicaanse kruiden en specerijen. De kok bereidt alles vers en kan eventueel naar wens aanpassen (pittiger of juist niet bijvoorbeeld). Ik heb de laatste keer erg genoten van de tortilla met kaas en de tarwetortilla met banaan, guacamole en cheddarkaas. Extra pluspunt vind ik dat ze werken met duurzame producten die ze bij kleine ondernemers in de buurt kopen.

La Cucaracha in Den Bosch

Als je bij La Cucaracha binnenstapt, dan stap je duidelijk bij een Mexicaans tentje binnen. Ben je ooit zelf in Mexico geweest, dan herken je de aankleding met kaarshouders, Maya beeldjes en decoratie aan de muur. De vriendelijke bediening en kok zorgen voor een gastvrije, huiselijke ontvangst. En met de Spaans/Mexicaanse muziek op de achtergrond klopt de sfeer helemaal. Enkel de wat nieuwere houten meubels en de manier waarop ze gedekt zijn, verraadt dat je in Nederland bent. Oh ja, en de bierkaart met La Trappe bier verraadt het ook, maar dat ze mijn favoriete bier schenken, is natuurlijk ook alleen maar een pluspunt.

Lees ook: de lekkerste biertjes in de wereld

Al zin in een Mexicaanse avond bij La Cucaracha in Den Bosch gekregen?