Heb je dat ook, dat je op social media de mooiste bestemmingen voorbij ziet komen en denkt: “Dat wil ik ook!”? Maar zodra je gaat kijken wat een vliegticket naar dat paradijselijke strandje moet kosten, zakt de moed je in de schoenen? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik ga je namelijk vertellen hoe een mail alert je kan helpen en tips geven die jou echt gaan helpen bij het vinden van de allerbeste deals voor vliegtickets.

De magie van een mail alert

Het online platform VliegenNaar.nl heeft iets briljants bedacht: zij zijn de Nederlandse uitvinders van de Flight Alert. Stel je voor: je hoeft niet meer elke dag obsessief vliegprijzen te checken. In plaats daarvan stel je een mail alert in voor jouw droombestemming, en voilà, je krijgt een mailtje zodra de prijzen binnen jouw budget vallen. Ideaal, toch? Maar hoe maak je nu optimaal gebruik van deze service en welke andere tips voor het boeken van goedkope vliegtickets kun je toepassen? Ik vertel je graag meer!

Tip 1: Timing is alles

Laten we beginnen met de gouden vraag: wanneer boek je? Dat is denk ik de meest gestelde vraag van mensen die op zoek zijn naar een vliegticket. Al rondstruinend op internet ontdek ik dat volgens de meeste beschikbare informatie de beste tijd om je vliegtickets te boeken ongeveer 7 weken voor vertrek is voor Europese vluchten, en 18 tot 20 weken voor intercontinentale reizen. Dat komt ook overeen met mijn persoonlijke ervaring. Verre reizen boek ik zelf vaak zo’n 10 maanden vooraf zelfs. Natuurlijk is flexibiliteit je beste vriend in de jacht op koopjes. Dus dat je niet vast zit aan een bepaalde vertrekdag of datum voor de terugvlucht. Een mail alert kan je hier perfect bij helpen door je op het juiste moment een seintje te geven.

Tip 2: De dag maakt uit

De volgende meest gestelde vraag is of de dag van boeken uitmaakt. Ook hiervoor geldt dat ik geen hard wetenschappelijk bewijs heb, maar volgens de meeste informatiebronnen maakt de dag zeker wel uit. En ook dat heb ik als eigen ervaring. De tickets zijn vaak goedkoper op dinsdag of woensdag. Dus, in plaats van je weekend te spenderen aan het uitpluizen van vluchten, probeer het eens op een rustige dinsdagmiddag. Wie weet wat voor betere deals voor vliegtickets je dan tegenkomt! Verwacht hier overigens geen mega grote verschillen in. Maar alle beetjes helpen.

Tip 3: Wees flexibel

Ik benoemde het eerder al even, maar flexibiliteit loont. Staar je niet blind op één specifieke datum. Door een beetje te schuiven met je vertrek- of terugkeerdatum kun je soms echt flink wat geld besparen. Een Flight Alert service laat je toe om flexibele data in te stellen, zodat je altijd de beste deal krijgt. Ik vind zo’n alert dan echt een grote toevoeging. Het scheelt je zoveel tijd om steeds de data te veranderen en dan weer te kijken wat het met de prijzen van de vliegtickets doet. Met zo’n alert wordt het werk eigenlijk voor je gedaan!

Tip 4: Alternatieve luchthavens

Kijk bij het zoeken naar het goedkoopste vliegticket ook eens naar alternatieve luchthavens, zowel bij vertrek als aankomst. Naast Schiphol en Eindhoven kun je bijvoorbeeld denken aan Maastricht, of over de landgrenzen, zoals Brussel, Charleroi (die is vaak echt stukken goedkoper vind ik), Düsseldorf / Weeze, Frankfurt, Parijs of Londen. Deze airports zijn met de auto of OV prima te bereiken. Wij hebben voor de meivakantie vliegtickets geboekt naar Turkije vanaf Frankfurt. Het is wel een stukje rijden, maar zelfs met de brandstofkosten en parkeerkosten waren we met de vliegtickets voor ons gezin nog steeds een stuk voordeliger uit.

Tip 5: Inschrijven en blijven opletten

Het klinkt misschien als een open deur na mijn enthousiaste tips hierboven, maar inschrijven voor een mail alert is echt een handige tip. Zo blijf je niet alleen op de hoogte van de laagste prijzen voor je gewenste bestemming, maar ook van speciale aanbiedingen, last minutes, en foutief geprijsde (en daarmee hele goedkope) vliegtickets. Een Flight Alert aanmaken is heel eenvoudig.

Er zijn ook andere, internationale, aanbieders voor een mail alert voor vliegtickets, maar let goed op de (abonnements)kosten die zij ervoor in rekening brengen.

Jouw goedkope vliegtickets binnen handbereik

Het boeken van een vliegticket voor een prijs waar je echt blij van wordt vind ik één van de fijnste gevoelens die er bestaan. Ik kan daar echt mezelf een high five voor willen geven. Yes, weer een mooi avontuur tegemoet. Met deze tips – die je het beste natuurlijk combineert – ga jij ook dat heerlijke gevoel van boeken tegemoet!