Je familie in een gepersonaliseerde landkaart, dat klinkt bijzonder hè? Het is wel mogelijk! De bedenkers van Family Peaks zijn weg van reizen en landkaarten. Dat hebben ze vertaald in originele en gepersonaliseerde posters waar je informatie van jouw familie in kunt laten verwerken. Daarmee krijg jij je eigen unieke landkaart. Super leuk voor bij jou aan de muur of om als cadeau weg te geven. Wil je er eentje? Lees dan ook verder, want ik mag er maar liefst drie weggeven!

Hoe is dat idee ontstaan, om gepersonaliseerde landkaarten te maken met de gegevens van een gezin? Daar was ik zelf wel erg nieuwsgierig naar. En daarom vroeg ik het Erik, één van de twee achter Family Peaks.

Family Peaks, hoe is het ontstaan?

“Het idee voor FamilyPeaks is min of meer ontstaan uit verschillende interesses die bij elkaar kwamen. Allereerst was ik zelf op zoek naar een mooi ‘iets’ voor thuis aan de muur. Een print met het gezin/familie als thema en het liefst met een personal touch. De ‘standaard maar altijd-leuke’ familiefoto’s, kekke spreuken of zogenaamde schilderijen; ze kwamen allemaal voorbij. Maar we zochten naar iets originelers. Iets unieks.

Daarbij ben ik eigenlijk altijd al gek geweest van reizen en de vaak daarbij horende landkaarten en atlassen. Als grafisch ontwerper houd ik uiteraard van het kleurgebruik, de typografie en het materiaal, maar de kaarten in combinatie met je eigen verbeelding doen het echte werk. Het is heerlijk om een willekeurige pagina te pakken en weg te dromen bij de vormen van het landschap en de benamingen van steden en gebieden. Steeds weer een ontdekkingsreis in het klein, gewoon thuis, op de bank.”

“Wat nu als we familie en landkaarten combineren?”

“Vervolgens dacht ik: wat nu als we die twee dingen combineren, zodat je een eigen gepersonaliseerde landkaart maakt? Geheel op maat van je eigen familie. Dan kan je echt je eigen plek ‘ontwerpen’ met de personen, gegevens en herinneringen die voor jou en jouw gezin of familie belangrijk zijn. Een unieke plaat met jullie momenten, waar je bij weg kan dromen en wat er ook nog eens stijlvol uit ziet.

Wat volgde was een ontwerp-reis om tot de mooiste kaartstijl te komen. En de website – inclusief unieke ontwerp-module – moest geheel gebouwd worden. Al met al konden we (na 7 maanden werk) in oktober 2020 helemaal live gaan. Het is echt superleuk om te zien hoe mensen uit het hele land nu het concept gebruiken om zo tot hun eigen unieke kaart voor thuis aan de muur te komen.”

gepersonaliseerde landkaart family peaks

Je familie gegevens en mooiste herinneringen in een gepersonaliseerde landkaart, hoe werkt het?

Family Peaks kent op dit moment zes verschillende landkaarten. Deze landschappen zijn allemaal fictief, maar juist zo ontworpen dat ze zo het mooiste aan je muur prijken. Je hebt de keuze uit een eiland, een schiereiland, een kuststrook, een rivier, een meer of een groep eilandjes.

Je kiest één van die lay-outs als basis voor je gepersonaliseerde landkaart. Vervolgens voer je op de website allerlei persoonlijke informatie in over de familie die je op de poster wilt verwerken. Zoals de persoonsgegevens per familielid. Er is ruimte voor twee partners en meerdere kinderen. Vervolgens geef je unieke kenmerken van de familie in. Je kunt daar gezamenlijke hobby’s noemen, bijzondere momenten of mooie herinneringen. Zoals reizen, wandelen, zonsondergang, Sri Lanka. Woorden die kenmerkend zijn voor de familie.

Wanneer je alles hebt ingevoerd, krijg je een voorbeeld te zien van jouw unieke gepersonaliseerde landkaart. Namen veranderen in steden, geboortedata in rivieren of bergtoppen. Een heel nieuw stukje wereld ontstaat! De ‘peaks’ verwijzen naar de toppen van bergen en tegelijkertijd betekent het ook ‘hoogtepunten’. In de kaart zijn daarom de ‘peaks’ weggelegd voor de kinderen, maar met een beetje creativeit zou je er ook andere dingen of personen kunnen neerzetten.

Twijfel je over de lay-out die je hebt gekozen? Je kunt ook na het invullen van alle gegevens wisselen tussen de ontwerpen. De ingevoerde gegevens voor de gepersonaliseerde landkaart worden mee over genomen. De bedenkers van Family Peaks blijven ook bezig met het updaten van het aantal soorten kaarten. In februari komt er weer een nieuwe variant bij.

gepersonaliseerde landkaart family peaks

Een duurzame gepersonaliseerde landkaart

De gepersonaliseerde landkaart wordt op milieuvriendelijk papier van hoge kwaliteit gedrukt. Verder vinden ze het bij Family Peaks een sport om te zoeken naar de meest duurzame manier van verpakken en verzenden. Family Peaks maakt bijvoorbeeld gebruik van fietskoeriers en probeert het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken. 

Win! Een gepersonaliseerde landkaart van jouw familie

Ben je ook zo enthousiast geworden over de creatieve en toffe landkaarten van Family Peaks? Goed nieuws, want ik mag er maar liefst drie weggeven. Wat moet je daarvoor doen?

De winactie voor een gepersonaliseerde landkaart loopt ook via Instagram en Facebook. Door ook daar met de voorwaarden mee te doen heb je nog meer winkansen. De winactie loopt tot 31 januari 2020. De winnaars krijgen daarna persoonlijk bericht.

Heel veel plezier en succes!

Lijkt het jou ook zo leuk, een gepersonaliseerde landkaart van Family Peaks aan de muur?

Dit bericht is in samenwerking tot strand gekomen.