Scandinavië is minder populair als het op citytrip bestemming aankomt dan pakweg Barcelona of Londen, misschien heeft het koude winterweer er iets mee te maken? Dat hoeft echter geen spelbreker te zijn. Opwarmen kun je er bij een heerlijke kop koffie. De Deense hoofdstad staat immers gekend voor z’n hippe koffietentjes. Hier vind je een top acht van de leukste koffiezaken in Kopenhagen!

1. Kaffestuen Vesterbro

Er gaat niets boven die typische Scandinavische gezelligheid. Het heeft zelfs een eigen naam: hygge. Dit café is helemaal ingericht met hygge in gedachten. Ieder hoekje is uitnodigend, de sfeer is gezellig en de koffie is er heerlijk. Bovendien kan je hier ook een smakelijk hapje eten. Alle maaltijden zijn vegetarisch of zelfs veganistisch.

2. Wulff+Konstali

Zin in een kopje koffie met iets lekkers? Breng dan een bezoek aan Wulff+Konstali. Deze gezellige plek is alles in één. Zo kan je aan tafel gaan zitten met een goede kop koffie, maar je kunt ook gewoon even binnenspringen en een aantal lekkere versnaperingen kopen in het kleine winkeltje.

3. La Esquina

Houd je van koffietentjes met een robuuste look? Dan ben je hier aan het juiste adres. La Esquina ziet er stoer uit en is de perfecte plek voor een lekkere brunch met een warm kopje koffie. Bovendien zit je hier ook nog eens heel dicht bij het water, wat dit café alleen maar extra sfeervol maakt.

4. Kahyt og Kaffe

Wil je graag koffie drinken op een unieke plek? Bezoek dan Kahyt og Kaffe. Dit café heeft namelijk een unieke locatie op een woonboot. In de zomer kan je genieten van de zon op het dek, maar in de winter kan je ook gewoon binnen een warme kop koffie drinken.

5. The American Pie Company

De Denen hebben inmiddels ook ontdekt hoe lekker Amerikaanse taart kan zijn. Het ligt misschien niet voor de hand om Amerikaanse taart te eten tijdens je bezoek aan Kopenhagen, maar dit tentje mag je niet links laten liggen. De koffie is er lekker en je kunt genieten van heerlijk gebak, een uitstekende combinatie toch?

6. Cafe Pixie

“Liefde en gezelligheid”, dat is het motto van het knusse Cafe Pixie. Dit kleine café ziet er uitnodigend uit dankzij de donkere ruimte met gezellige tafels en stoelen. Je kunt hier rustig in je eentje een boek lezen, maar het is ook een prima plek om met vrienden of familie af te spreken.

7. Kaffekilden

Wil jij je graag thuis voelen tijdens je citytrip? Dan moet je Kaffekilden een keer bezoeken. Dit café is namelijk ingericht om iedereen welkom te laten voelen. Het oude meubilair ziet er knus uit en de verschillende kussentjes en dekentjes houden je warm.

8. Kaffetårnet

Een hoogtepunt is toch wel dit kleinste café van Kopenhagen. Oorspronkelijk was het Kaffetårnet een telefooncel, maar nu is het omgetoverd in een minuscuul café. Je drinkt je koffie daarom buiten op, op het drukke Nørreport station.

Welke is jouw favoriete van al deze koffiezaken in Kopenhagen?