Een immens groot land met bruisende steden, prachtige koloniale gebouwen en adembenemend mooie natuur. Een land dat met haar veelzijdigheid voor iedereen wel iets heeft dat het land interessant en aantrekkelijk maakt. Maar waar zou je nou absoluut heen moeten? Dit zijn de mooiste plekken die je in Argentinië bezocht MOET hebben!

Buenos Aires!

Een perfecte plek om je reis te beginnen en te eindigen is de hoofdstad. Een bruisende stad met verschillende wijken, die allemaal weer een eigen sfeer en uitstraling hebben. Van tango dansen tot relaxen in een park tot shoppen van aanstormend designertalent tot laat in de nacht swingen, alles is mogelijk in deze stad en alles is doordrenkt met Argentijnse passie. Heb je lang de tijd? Spaanse les is dan zeker een aanrader! Buenos Aires hoort zeker bij de mooiste plekken in Argentinië.

Recoleta

Córdoba

Dan is er Córdoba, de tweede grootste stad van Argentinië in het hart van het land, met een centrum vol met koloniale gebouwen en mooie kerken waar je heerlijk dagen kunt ronddwalen of relaxen op het centrale Plaza San Martín. En de stad heeft een verrassend bruisend uitgaansleven, waar zelfs Nederlandse DJ’s in de grote clubs komen draaien. Ben je meer van de country side? Het ook een ideale uitvalsbasis om bijvoorbeeld ter paard ritten door de omgeving te maken .

cordoba

Iguazu watervallen

In het noordwesten bij de grens met Brazilië vind je niet alleen één van de mooiste plekken in Argentinië, maar één van de mooiste watervallen ter wereld bij Iguazu. De Argentijnse kant biedt veel wandelopties en je kunt je er dan ook gemakkelijk een dag vermaken. Als je er dan toch bent, een oversteek naar de Braziliaanse kant is eenvoudig gemaakt en die kant geeft een prachtig panoramisch zicht op de watervallen.

iguazu Argentijnse kant

Patagonië

Helemaal in het zuiden vind je niet alleen één van de mooiste plekken van Argentinië, maar één van de mooiste natuurgebieden ter wereld: Patagonië. Het gebied wordt gedomineerd door gletsjers, die je te voet of per boot kunt bezoeken en zelfs echt kunt beklimmen. Grote ijsmassa’s schuiven voorbij onder een oorverdovende gekraak. Rauwer dan dat kun je de natuur bijna niet voorstellen.

perito moreno

Budget Argentinië

Veel mensen vragen of Argentinië een duur land is. Het is er niet goedkoop; prijzen liggen net wat lager dan thuis. In Patagonië is alles zelfs duurder, logisch ook in zo’n remote omgeving. Verder is je budget erg afhankelijk van hoeveel je van het land wilt zien en hoe lang je de tijd hebt om rond te reizen. Het zijn immers nogal wat afstanden en een binnenlandse vlucht is niet heel duur (tussen 30 en 70 euro), maar drukt wel wat zwaarder op je budget dan een (nacht) bus (tussen de 10 en 40 euro). En de nachtbussen zijn trouwens erg goed geregeld, met ‘semi cama’ stoelen die bijna helemaal plat kunnen en met catering aan boord.

De beste reistijd voor Argentinië is van september tot en met februari, dus de lente en de zomer in het land.

En, staat Argentinië op jouw wensenlijstje?