Muggen staan vaak in de top 10 van irritaties op reis. En dat is begrijpelijk, want het is ook echt heel irritant als je ’s nachts wakker gehouden wordt door het gezoem van muggen en de vervelende jeukende muggenbeten. Vooral populaire vakantiebestemmingen zoals het Gardameer in Italië staan bekend om de vele muggen die er met name in augustus actief zijn. Er zijn verschillende opties om muggen weg te jagen. Heb jij al eens aan een aroma diffuser tegen muggen gedacht?

Vaak denk je bij het verjagen van muggen aan citroengeuren. En dat soort scherpe, bittere geuren zijn niet altijd lekker om zelf te ruiken. Maar wist je dat muggen evenmin houden van geuren zoals lavendel, rozemarijn, eucalyptus, sinaasappel, bergamot en munt? Dat zijn erg toegankelijke geuren om ook zelf van te kunnen genieten. Door deze geuren als etherische olie in een diffuser te gebruiken, zorg je niet alleen dat de muggen weg blijven, maar geniet je ook zelf van de aangename geur.

Bovendien hebben een aantal geuren prettige bijwerkingen voor jezelf. Zo heeft lavendel meer positieve effecten dan alleen het verjagen van muggen. Wanneer je lavendel gebruikt als etherische olie in een diffuser, helpt de geur bij ontspanning en rust vinden en je slaapt er beter door. Dat is nog eens een fijne bijvangst voor op vakantie!

Een voordeel van een diffuser met geurende olie te gebruiken tegen muggen is dat je de muggen op een makkelijke en gezonde manier wegjaagt. In de oliën van Geurwolkje worden namelijk geen chemicaliën gebruikt.

Om muggen te verjagen is het dus een goed idee om een aroma diffuser mee op vakantie te nemen. Is het dan niet lastig om een diffuser als bagage mee te nemen? Helemaal niet, want tegenwoordig zijn er diffusers in verschillende maten. Je hebt al een kleine diffuser van 13 bij 13 centimeter bijvoorbeeld. Zo’n kleintje past makkelijk in je koffer tussen je andere bagage voor je zonvakantie.

Een aroma diffuser voor caravan of camper

Ga je met een caravan of camper op vakantie? Dan heeft een diffuser nog meer interessante voordelen. Naast het verspreiden van lekkere geurtjes tegen de muggen zorgen diezelfde lekkere geuren namelijk ook dat het fris en aangenaam in je camper of caravan blijft ruiken. Zelfs na een broeierige nacht.

Veel aroma diffusers hebben een lichtje en zijn daardoor ideaal te gebruiken als nachtlampje voor op je nachtkastje thuis of op een plank bij je bed in de camper of caravan.

Naast het verspreiden van lekker geurtjes zorgen aroma diffusers ook voor een goede luchtvochtigheid en ze zuiveren de lucht. Handig hè? Dit zijn de eigenschappen waar een diffuser voor is ontwikkeld. De lekkere geurtjes zijn eigenlijk een fijne bijwerking.

Hoe werkt een aroma diffuser

Als je nog niet zo bekend bent met een diffuser, kan ik me voorstellen dat je niet weet hoe het precies werkt.

Zet je diffuser op een stabiele plek waar hij recht staat. De meeste diffusers werken op netstroom met een stekker. Een diffuser heeft een waterreservoir. Hoeveel water erin kan, verschilt per model. Je vult het reservoir met koud kraanwater. Het beste doe je dat met een maatbeker, zodat je ook ziet hoeveel je erin giet.

Vervolgens voeg je enkele druppels van een etherische olie toe. Bijvoorbeeld lavendel of bergamot of een speciaal samengestelde olie waar die geuren in verwerkt zijn, zoals zomerbries of morning daisy. Want daar houden muggen dus niet van. Hoeveel druppels je gebruikt, is afhankelijk van voor wie je het toepast. Want voor kinderen en zwangere vrouwen gebruik je minder druppels dan voor volwassenen.

Via een knop zet je de diffuser aan. Voor het beste resultaat zet je de diffuser aan een uur voordat de muggen meestal komen. De meeste apparaten hebben een beveiliging, zodat wanneer het waterreservoir leeg is, het apparaat uitschakelt. Op deze manier kun je de diffuser op vakantie en natuurlijk ook gewoon thuis gebruiken.

En zo kun je dus met een aroma diffuser op een leuke, makkelijke en veilige manier de muggen verjagen!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.