Ik in een hangmat

Beeld je in: Je reist door een geweldig land. De omgeving is prachtig en overal is wel een toffe activiteit te doen of een bijzondere plek te bezoeken. Het liefst doe je dat ook allemaal en je komt ogen en oren (en tijd) te kort. Ook het onderweg zijn vraagt energie van je. En zo ben je vrijwel constant bezig. Je dagen zijn lang en je nachten zijn kort… eigenlijk kom je nog nauwelijks aan slapen toe.

Herken je dit? Dan zijn deze tips voor jou, om naast het reizen en alle te gekke avonturen toch nog (soort van) voldoende rust te pakken.

# Zorg dat je uitgerust vertrekt. Voor mij persoonlijk is dit een enorme uitdaging, want doorgaans stuiter ik de dagen voor vertrek van enthousiasme en is uitrusten en slapen niet mijn hoogste prio. Maar door je reis onder je 0-lijn van je energielevel te starten, zul je dat zeker gaan merken en toch even een moment moeten kiezen om weer op te laden. Dan liever voor je vertrekt!

# Doe mee met de siësta! 🙂 Oorspronkelijk Spaans, maar in veel tropische landen doen mensen nog steeds een middagdutje na de lunch. De zon staat dan op zijn hoogst, het is het heetst van de dag en dus veel te heet voor je activiteiten. Beter lekker chillen in je hangmat!

# Onderzoek toont aan dat powernaps van 90 minuten, precies 1 cyclus, een enorme oppepper zijn. Dus je hoeft niet persé uren ‘onder zeil’ te zijn geweest om weer een energieboost te hebben.

# Het schijnt zo te zijn dat zelfs denken aan een dutje al helpt om je uitgeruster te voelen.

# Besef dat reizen en alle indrukken die je op doet extra energie vergt. En het tijdverschil, ander dagritme en steeds in vreemde/andere bedden slapen heeft ook invloed op je slaap. Dus een extra dutje hier en daar is helemaal zo gek ook niet.

yoga

# Yoga, goed voor lichaam en geest. Ik doe het back home graag bij mijn yogaschool en thuis, maar rol veeeel liever een handdoekje uit op het strand in Vietnam 🙂 . Geen ervaring of eigen routine? Tegenwoordig kun je over de hele wereld yogascholen vinden met verschillende stromingen en gradaties, ook voor beginners.

# Geen beter excuus voor (weer 😀 ) een massage! Liggen, ogen dicht en genieten!

# Onderweg zijn betekent ook in bus en trein zitten. Prima momentje voor een powernap. Hoe zeer ik van het uitzicht onderweg kan genieten… als ik moe ben, dommel ik vrij snel in, zeker als de bus wat heen en weer waggelt.

En als je na al deze tips nou nog niet helemaal opgeladen en uitgerust terug gaat? Dan slaap je in ieder geval wel op je terugvlucht 😉