Bij 99% van mijn reizen is er iets wat mij naar een bepaald land of bepaalde plek voert. Ik wil graag iets zien, meemaken, ervaren, of wat dan ook. Afgelopen weekendtrip was de uitzondering. Ik was een lang weekend in Ommen, in Overijssel, met maar één doel: relaxen met mijn beste vriendinnetje. Denk aan lekker eten, welness en urenlange gesprekken over vroeger. Het was werkelijk een super weekend, volop genoten en heerlijk zen terug gekomen.

Het weekend in Ommen heeft echter weinig inspiratie opgeleverd voor de lichte tot zeer avontuurlijke reiziger. De omgeving van Ommen schijnt geweldig te zijn voor wandelaars, maar behalve van het hotel naar het centrumpje en terug heb ik er niet gewandeld, dus daar kan ik je helaas helemaal niets over vertellen. Wat ik er wel ontdekte en je niet wil onthouden, is een verrassend leuke reis-winkel: Jen’s Yalla Yalla. Een winkel met allerlei buitenlandse spullen of dingen die met reizen te maken hebben; souvenirs, reisdagboeken, wereldkaarten, eigenlijk allerlei spulletjes die je een reisgevoel geven of die je op reis kunt gebruiken. Het grappige is dat de eigenaresse, Jen, op reis spullen vindt en koopt, die ze uiteindelijk wel wil verkopen, maar waar ze het juiste moment soms nog voor moet vinden. Daardoor kun je al bepaalde spulletjes in de winkel zien, maar met een kaartje erbij “nog niet te koop”. Het meerendeel is natuurlijk wel te koop. Naast de standaard winkels zoals de Jumbo en Kruitvat vond ik dit een leuke verrassing in Ommen.
rijstlepels
Moet je hiervoor in je auto springen en naar Ommen komen? Dat is misschien wat overdreven. Maar mocht je er in de buurt zijn, neem dan ook een kijkje bij de Groene Marke. Dat is een boeren winkel met streekproducten en leuke kadoverpakkingen om bijvoorbeeld pannenkoeken te maken. Of bij De Husselmus, een winkel die planken en tafels verhuurt aan verschillende creatieve geesten, zoals andere winkeliers, webshops en hobbyisten, die daar dan hun spullen verkopen. Een ouderwets reiskoffer is daar te verkrijgen voor nog geen 20 euro.