In voorbereiding op mijn aanstaande reis was ik op het internet wat aan het rond struinen voor wat laatste dingetjes. En zo kwam ik toevallig op Doberman gadgets. Ik ken het merk van een persoonlijk alarm dat ik om mijn arm deed wanneer ik ’s avonds in het donker ging hardlopen (in een vorig leven 😉 ). Maar het merk heeft nog veel meer handige dingetjes!

Zo is er een deuralarm dat je om de deurklink hangt. Het gaat af als iemand aan je deur zit. Er is ook een alarm met bewegingssensor dat je aan een backpack of zo kunt bevestigen en dat gaat loeien als de tas beweegt. Of wat denk je van het perimeter alarm, dat af gaat als iemand binnen 5 meter komt. (Hoe zet je dat ding dan zelf weer uit zonder dat het af gaat?) En er is een mini alarm dat je met een koordje ergens aan vast kunt maken. Als iemand het voorwerp wil pakken, gaat het alarm. Of je trekt zelf aan het koord als er iets mis zou zijn om flink lawaai te maken en aandacht te trekken.

Het lijken allemaal wel handige gadgets. Ik weet nu alleen niet of ik me er echt veiliger door ga voelen, of juist niet. Tijdens hardlopen droeg ik het eerlijk gezegd, omdat ik hem gekregen heb, maar niet met het idee het echt nodig te hebben. En op reis ben ik dan opeens wel veel bezig ben met overal alarmen aan hangen en over nadenken, terwijl dat misschien helemaal niet nodig is. Of misschien valt een tas om, rammelt een deurklink door buitengeluiden, of weet ik wat, en gaat een alarm onterecht af, maar schrik ik me wel een hoedje…

Heb jij er ervaring mee? Zo ja, werkt dit voor jou? Zo nee, zou je het overwegen zo’n alarm te kopen?