Regelmatig ontvang ik leuke, boeiende en inspirerende reacties over geweldige plekken. Soms plekken waar ik zelf nog niet geweest ben, maar waar ik, zeker na de verhalen, heel graag naar toe zou willen. En deze inspiratie wil ik graag met jullie delen. Regelmatig vertelt iemand zijn of haar verhaal van een droombestemming. Judith bijt de spits af en vertelt over haar geweldige ervaring op Fiji.

Even voorstellen…

Ik ben Judith. Ik ken Reismuts, oftewel Lizette van het reizen. Jaren geleden begon ze ineens in het Nederlands tegen mij te praten op een markt in Ayutthaya, Thailand zonder dat ze wist dat ik Nederlandse was. Sindsdien zijn wij vriendinnen en samen hebben wij nog twee geweldige reizen gemaakt.

hoel

Wat betekent reizen voor jou?

Reizen is heerlijk, het geeft mij een gevoel van vrijheid. Het gaat mij niet om luxe, al is comfort best prettig op zijn tijd….het gaat om de ervaring, het ontdekken, ontmoeten. We leven in deze mooie wereld en ik vind het belangrijk om in mijn leven de wereld zelf ontdekken. Ik ben blij dat ik mijn hart daarin gevolgd heb, want alle reizen hebben een speciale plek in mijn hart.

Wat is je favoriete land?

Een vraag die reizigers volgens mij niet kunnen beantwoorden, haha. Jaren geleden heb ik in mijn eentje een wereldreis gemaakt. In vier maanden ben ik door Thailand, Australië, Nieuw Zeeland, Fiji en Amerika gereisd. Ook daarna heb ik nog toffe reizen gemaakt door o.a. Midden-Amerika. Alle landen hebben iets bijzonders, mooie cultuur, natuur, leuke mensen (lokale bevolking en reizigers), leuke ervaringen….

Over welke plek wil je graag iets delen?

Ik vertel graag over alle landen, maar in het bijzonder over Fiji, omdat dat toch een bestemming is waar ik niet snel nog een keer kom. Het was mijn ”vakantie” tijdens mijn wereldreis. Mijn eerste echte ervaring met een tropisch eiland met parelwitte stranden. Ik verbleef er ongeveer een week. Als je niet veel tijd hebt, dan is het belangrijk om keuzes te maken. Ik koos ervoor om op 1 plek te blijven.

strand2

Fiji: Mana island

Het was voor mij belangrijk om bij lokale mensen te verblijven, zodat ik het Fiji leven zo optimaal mogelijk kon ervaren. Zo kwam ik op Mana Island terecht. Met een kleine motorboot werd ik samen met nog een klein aantal andere reizigers afgezet op het eiland. Voor het inchecken moest ik plaatsnemen in de eetruimte, een buitenruimte met overkapping. Een mevrouw heette me welkom en zei “je hebt je moeder achtergelaten dus nu zijn wij (zij en nog een paar vrouwen) je moeder”. Ze vertelde hoe laat het ontbijt, de lunch en het avondeten was en verder hoefde ik nergens rekening mee te houden.

strand1

De dagen bestonden uit wakker worden, te veel ontbijten, omdat de moeders me eten bleven geven, dan bedenken of ik naar het strandje voor het hostel wilde gaan of naar sunsetbeach op vijf minuten lopen, dan lunchen, weer de strandkeuze, dan avondeten. Na het avondeten was er vaak vermaak, zoals krabbenrace of culturele avond met Fiji dans- en kavaceremonie bij het naastgelegen hostel. Drankjes moest je dan bij je eigen hostel halen om het eerlijk te houden qua omzet.

mensen

Genieten van de rust op Fiji

Ook al waren er vrijwel geen faciliteiten op het eiland, het was heerlijk om een aantal dagen op een plek te verblijven waar je alleen kan genieten van de mooie omgeving en de mensen. Je komt er tot rust en hier denk ik dan nog vaak met veel plezier aan terug. Ik kan er nog uren over vertellen, over de wandelingen over het eiland, het heerlijke brood, van alles, maar het komt erop neer dat ik warme herinneringen heb aan deze tijd door de omgeving en de mama’s!

Als ik toch de kans krijg om weer naar Fiji te gaan dan, zou ik langer blijven. Ik zou dan het land verder willen ontdekken. Je hebt er bijvoorbeeld ook de Yasawah eilanden, waar de film Blue Lagoon opgenomen is en volgens mij is het binnenland op het hoofdeiland ook adembenemend mooi.

Bula! Fiji Time!

Zou jij eens naar Fiji willen?