Via o.a. Instagram en Facebook krijg ik mijn dagelijkse portie geweldige en uiteenlopende bestemmingen. Soms komen er eilanden voorbij die echt adembenemend mooi zijn. Wat denk je van deze bounty bestemmingen?

Musha Cay, Bahamas is een exclusief privé eiland. Voor een overnachting als één van de weinige (maximaal 24) aanwezigen op het eiland moet je wel diep, heeeeeeeeeel diep, in je buidel tasten. Denk aan starttarieven van 39.000 US dollar per dag met een minimum verblijf van vier dagen, en nee daar zit je vervoer nog niet bij. Maar dan heb je ook wel echt een unieke droomlocatie.

Musha Cay Bahama's

Iets budget-vriendelijker om werkelijk op je bestemmingenlijstje te zetten zijn de Tonga eilanden. Deze Polynesische eilanden liggen in de Stille Zuidzee bij de andere prachtige plekken Fiji en Samoa en 2000 km oostelijker dan Nieuw-Zeeland. Ze zijn nog niet zo bekend bij toeristen en daardoor maak je er kennis met de vrijwel onaangetaste lokale cultuur. Voor tien dagen eilandhoppen reken je ongeveer 1750 euro, inclusief binnenlands vervoer. Alleen je moet er nog wel even zien te komen, bijvoorbeeld vanuit Australië of Nieuw-Zeeland.

Tonga

Vanuit Zanzibar gezien zo’n 1600 km verder naar het oosten kom je bij de Seychellen, samen vormen ze het kleinste land van Afrika. Toerisme is de grootste inkomstenbron en vanaf Nederland kun je dan ook vrij eenvoudig reizen boeken naar deze paradijsjes. Er zijn resorts, maar veel leuker lijkt me om bij de eilandbewoners zelf te logeren, wat dus ook mogelijk is en goedkoper. Eilandhoppen is ook betaalbaar door de veerbootjes die tussen sommige eilanden gaan. Dus je hoeft niet perse een welvarende jetsetter te zijn om hier te vertoeven.

Seychellen world ticket center

Wat zijn jouw droom paradijsjes?