Veel Nederlandse gezinnen pakken in de zomervakantie hun koffers om vakantie te vieren. Het ene gezin blijft binnen de landsgrenzen, terwijl het andere gezin juist naar het buitenland gaat. Omdat je met kinderen reist, moet je niet alleen aan jezelf denken. Jonge kinderen zijn immers nog niet in staat om geheel zelfstandig spullen voor de vakantie in te pakken. Om te voorkomen dat je iets vergeet, staan hieronder 4 dingen op een rijtje die je mee moet nemen als je met kinderen op vakantie gaat.


1. Reisdocumenten

Sta je op het punt van vertrekken? Controleer dan nog één keer of je de reisdocumenten van het hele gezin bij je hebt. Dit is vooral belangrijk als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Voor reizen binnen Europa volstaat een identiteitskaart, maar voor tripjes buiten Europa heeft ieder gezinslid een paspoort nodig.

Ga je met de auto op vakantie en gaan jullie de grens over? Ook dan moet je van iedereen een geldig reisdocument bij je hebben. Er geldt weliswaar een vrij verkeer van personen binnen de Europese Unie, maar dat wil niet zeggen dat een identiteitskaart of paspoort overbodig is. Kortom: zorg er altijd voor dat je reisdocumenten bij je hebt als je met je gezin op vakantie gaat.

2. Voldoende kleding

Het spreekt voor zich dat je kleding inpakt als je met je kinderen op vakantie gaat. Helaas wordt er lang niet altijd voldoende kleding ingepakt. Dit gebeurt voornamelijk als gezinnen naar een warm land op vakantie gaan. Ouders denken dan dat hun kinderen niet veel kleding nodig hebben. Vergeet alleen niet dat kinderen niet altijd even zuinig zijn. Hierdoor worden kleren mogelijk sneller vies. Ga je met je kinderen op vakantie? Neem voor de zekerheid dan altijd wat extra kleding mee.

3. Speelgoed

Veel kinderen kunnen zich uren vermaken in of bij het zwembad. Toch betekent dit niet dat je zelf niet voor vermaak hoeft te zorgen. Om te voorkomen dat je kinderen zich vervelen, pak je speelgoed in. Vier je vakantie in een zonnig land? Dan kun je als verrassing leuk buitenspeelgoed kopen en dit aan je kinderen geven zodra je op de plaats van bestemming gearriveerd bent.

Als je nu al weet dat je tijdens je vakantie veel tijd bij het zwembad of op het strand doorbrengt, kan het geen kwaad om waterspeelgoed mee te nemen. Dit speelgoed is specifiek bedoeld om in of bij het water mee te spelen. Je verkleint de kans op verveling als je dit meeneemt naar het zwembad of strand.

4. Draagzak en/of kinderwagen

Tot slot kan het geen kwaad om een draagzak en/of kinderwagen mee te nemen, zeker niet als je kinderen nog jong zijn. Ze kunnen dan immers nog geen grote stukken lopen. Zijn ze moe? Doe ze dan in de draagzak of kinderwagen. Ze worden zo gedragen of geduwd en kunnen ondertussen een dutje doen. Deze hulpmiddelen zijn dan ook ideaal als je zelf het nodige wilt zien tijdens je vakantie en de kinderen graag mee wilt nemen.