Eerste zondag van de maand. Sterker nog, eerste zondag van het jaar! En wat is er leuker dan deze dag te beginnen met een geweldig verhaal van een reizigster. Deze keer vertelt Linda over Myanmar!

Even voorstellen…

Ik ben Linda, een 35-jarige kapster en ik reis al zo’n 15 jaar. Eigenlijk altijd georganiseerd (wegens gemak en tijdgebrek).

linda

Wat betekent reizen voor jou?

Reizen is voor mij een soort van uitlaatklep. Het ontdekken van nieuwe plekken, ontmoeten van nieuwe mensen, het lekkere eten en de uitdagingen ter plaatse.

Wat is je favoriete land?

Mijn favoriete land kiezen is moeilijk 😉 Myanmar en Sri Lanka staan eigenlijk op een gedeelde 1e plaats. Het zijn beide landen die nog niet heel erg bekend en ontdekt zijn bij de meeste mensen.

Over welke plek wil je graag iets delen?

Myanmar. Ik ging heen met vrij weinig verwachtingen, vooral omdat (ondanks dat je je inleest) het nog zo onbekend is! Maar het heeft alles overtroffen! De mensen zijn er zo aardig en onbevangen, ze vinden het geweldig dat je hun land komt bezoeken. Het eten was erg lekker, ook al lees je in de gidsen dat je geen culinaire hoogstandjes moet verwachten en ja pinnen en wifi was ook eigenlijk overal wel…

Ik vond Bagan het hoogtepunt van mijn reis, wat is het hier mooi!!! We hebben daar 2 dagen rondgefietst tussen de tempels en het dagelijkse plattelandsleven door. Een hoop tempels kan je van binnen bekijken en een aantal mag je ook op. Dat is vooral gaaf met de zonsondergang, die heb ik vanaf de bekende Shwe Sandaw Pagode, waar het echt megavol zit en de Payathonzu Tempel waar het nog heerlijk rustig is! De zonsopkomst is vooral erg mooi (en heel rustig) vanaf de Shwe Gu Gyi Pagode. Je ziet dan echt de bekende plaatjes uit de boeken!

tempel

Wat ik ook erg indrukwekkend vond, waren de vele monniken bij het Mahagandhayon Klooster. Rond een uur of half 11 gaan ze allemaal in de rij staan om hun eten op te halen… Er komen wel 100-en voorbij gelopen, en iedereen is echt muisstil!!

monnikken

We zijn ook naar het Hot Air Balloon Festival in Taungyii geweest, dat is een wedstrijd met heteluchtballonnen, die behangen worden met waxinelichtjes… ’s Avonds zijn er ballonnen waar vuurwerk uitkomt. Dat is zo’n gaaf gezicht!

ballon avond

Wat ik sowieso erg leuk vind tijdens mijn reizen is fietsen. Lekker op ontdekkingstocht door dorpjes, je weet nooit waar je terecht komt. Zo kwamen we bij Hsipaw bij een schooltje, waar de kindjes uit volle borst liedjes voor je zingen en later bij de rivier waar de waterbuffels een bad nemen tussen de wassende vrouwtjes en iets verderop de zojuist gevangen vis wordt schoongemaakt. Het is net of je zo’n 50 jaar terug in de tijd gaat!

buffel

Myanmar heeft echt een plekje in mijn hart veroverd, en als je van tempels en boeddha’s houdt… Ga dan zeker een kijkje nemen!!

Mingalabar!!

Wil jij ook je ervaringen van een bijzondere bestemming delen? Kijk hoe je een gastblog kunt schrijven voor Reismuts.