Ok, ik zal het maar meteen toegeven: ik ben onwijs bevooroordeeld. Natuurlijk vind ik Locals het leukste tentje in Tilburg. Ik koester er bijzondere herinneringen nu manlief en ik er met de familie taart hebben gegeten tijdens onze ‘Hollandse’ trouwdag. Maar niet zomaar hadden we Locals daarvoor uitgekozen. Ik was er al een paar keer eerder geweest en keer op keer genoten. Afgelopen weekend waren manlief en ik er weer. Hoog tijd om jullie te laten weten wat er nou zo leuk aan Locals is.

Locals voelt als een knus, lokaal barretje waar je na het shoppen gezellig op de bank neer ploft met een lekkere koffie of borrel of aan één van de tafeltjes plaats neemt met je vrienden om onder het genot van een taartje of lunch gezellig bij te kletsen.

locals

Zo’n twee jaar geleden zijn de Tilburgse eigenaren met Locals gestart als een koffiezaak met wereldwijde smaken en lokale ingrediënten. De koffiebonen kiezen zij zelf uit verschillende plekken over de wereld uit. Die branden en vermalen zij vervolgens ook zelf.

Naast ‘gewone’ (maar erg lekkere!) koffie en cappuccino maken ze verrukkelijke soorten machiato. Wij kozen voor die met kokossiroop en witte chocoladesaus en met vanillesiroop en chocoladesnippers. Jammie! Ook ijskoffie en koffie cocktails staan op de kaart.

machiato

Voor de theeleuten onder ons is er ook volop keuze in smaak. Uniek is de ‘Slow Tea’, langzaam borrelende thee met zoete en hartige hapjes. Die ga ik er binnenkort eens proberen!

Hun creativiteit leidt tot heerlijke soorten taart. Alles zelf gemaakt en steeds weer andere smaken die je op het bord boven de bar terug vindt.

Voor de lunch zijn de meeste ingrediënten afkomstig van lokale leveranciers en ook die gerechten maken ze zelf vers voor je klaar. De glutenvrije quesadilla met o.a. gesmolten geitenkaas, rode biet en avocado is een aanrader!

quesadilla

De met aandacht gemaakte vormpjes in je cappuccino, de rijkelijk belegde sandwiches, eigenlijk in alles vind je de passie van de eigenaren terug. Ze doen hun best om je thuis te laten voelen, en dat lukt!

Bij mijn eerste bezoek trok de grote wereldkaart aan de muur direct mijn aandacht, maar het is de gezellige sfeer, de geur van verse koffie en alle lekkernijen die me steeds doen terugkomen.

taart