herinneringen header
Thuis probeer ik de herinneringen aan reizen zoveel mogelijk vast te houden. Onder andere door reisfotoā€™s aan de muur en gebruikte reisgidsen in de boekenkast. Dit zijn nog wat andere ideetjes!

šŸ™‚ Souvenirs
Nogal voor de hand liggend natuurlijk, dat souvenirs herinneringen terugbrengen. Om je woonkamer niet in een museum van tierelantijntjes om te toveren, kun je kiezen voor souvenirs die je werkelijk gebruikt. Gevlochten onderzetters uit IndonesiĆ«, een glazen wijnfles-stop uit VenetiĆ«, armbandjes die je onderweg hebt gekocht, gebreide pantoffels uit Peru, of de ovenhandschoen waar je in Mexico warme tacoā€™s mee vast hield.

armbandjes

šŸ™‚ Landkaart aan de muur
Ikzelf heb een prikbord-wereldkaart hangen, waarop ik met punaises kan aangeven waar ik geweest bent en fotoā€™s erop kan pinnen, maar zonder dat vind ik hem ook leuk.
Ook zijn er grote muurstickers op internet verkrijgbaar in diverse kleuren en met of zonder pin points van je bezochte locaties. Zo verander je je kamer in een grote (persoonlijke) wereldkaart.

šŸ™‚ Magneten op de koelkast
Een simpel klein souvenir van ieder land of stad en voilĆ”, een gezellig rommeltje op je koelkast. Hoe meer ik er heb, des te leuker vind ik de uitdaging om bijzondere magneten te vinden. (Want blijkbaar gebruiken ze overal ter wereld dezelfde vormpjes.)

reis herinnering

šŸ™‚ Koffer als meubelstuk
Bij Tantalo, een hip hotel-restaurant in Panama City, zag ik tafels gemaakt van oude koffers. Zo origineel en zo ontzettend leuk! Geeft een travel-achtig gevoel met een vleugje nostalgie.

tafel

šŸ™‚ En andere dingetjes
Soms loop je wel eens tegen dingen aan die je een reisgevoel geven. Zo vond ik op Ik Wil Meer Reizen (een leuke reis site) een katoenen tas met wereldkaart erop, waarbij je de landen die je bezocht hebt kunt inkleuren. Grappig voor thuis en nog handig op reis ook. En bij Primark kwam ik onlangs een dekbedovertrek tegen met een wereldkaart erop. Ideaal om onder weg te dromen naar het volgende avontuur, en dat voor 17 euro šŸ˜‰ .

Wat voor dingen herinneren jou aan je reizen of geven jou dat reisgevoel in huis?