Een vreemde stad ontdek ik het liefst te voet. Ik vind het namelijk heerlijk om een beetje rond te struinen. Maar ik vind het ook heel leuk om de omgeving verder te ontdekken. En dan is een bromfiets ideaal! Helmpje op, rugzakje om en gaan!

Go with the flow

In Azië zijn brommers en scooters denk ik zo ongeveer nummer 1 vervoersmiddel. En hoe fijn is het om je te mengen tussen de locals! Het verkeer ziet er in eerst instantie misschien wat chaotisch uit. Als je eenmaal zelf rijdt, zul je merken dat er wel degelijk een vorm van structuur in zit. En daar beweeg je gewoon lekker in mee!

Go further

Een open deur, maar op een bromfiets kom je natuurlijk makkelijk verder dan te voet of op een fiets. Zo heb je de mogelijkheid om in één dag echt een flink stuk van de omgeving te verkennen. Op Bali reed ik in één dag van Kuta Beach langs allerlei hotspots naar Ubud. Oh ja, denk er wel aan op tijd te tanken 😉

Hou energie over om te genieten

Alleen gas geven en op de weg letten kost je beduidend minder energie dan zelf op een fiets trappen. En dus hou je meer energie over om van de omgeving om je heen te genieten. Bij aankomst op je bestemming ben je nog fit en kun je dus nog wat gaan ondernemen. (Zeker als je achterop zit 🙂 )

Het is cool

Ik bedoel het eigenlijk letterlijk, dus koel. Het briesje dat je in je gezicht voelt terwijl je rijdt is erg welkom bij 35 graden en zon. Nu alleen nog hopen dat de stoplichten op groen staan (voor zover die er zijn).

Reizen = vrijheid

Met je brommer voel je je vrij om eenvoudig te gaan en staan waar je wilt. En dat gevoel is zo heerlijk! Precies waar reizen voor mij voor staat.

Vanaf een andere kant

Op de brommer ervaar je een land en een route heel anders dan op lopend, fietsend of met openbaar vervoer. En daarom is het leuk om niet alleen in het buitenland, maar ook eens in Nederland er een te huren of misschien zelfs zelf aan te schaffen. Vergeet in dat laatste geval natuurlijk niet om een bromfietsverzekering af te sluiten.

Opmerking

Wel dien je er altijd voor te zorgen dat je zo veilig mogelijk op pad gaat. Draag sowieso een helm. En neem een echte bromfiets, geen verkapte motor (tenzij je daar een geschikt rijbewijs voor hebt). Check altijd of je echt goed verzekerd bent, wat de verzekering dekt en welke documenten je daar voor nodig hebt (internationaal rijbewijs bijvoorbeeld). Het verkeer in het buitenland werkt ook anders dan bij ons. Mijn ervaringen zijn gelukkig uitsluitend positief, maar let goed op waar en hoe je rijdt. Veiligheid voor alles!

Dit bericht is in samenwerking met Diks.nl tot stand gekomen. Ik geef uitsluitend mijn eigen mening en ga enkel samenwerkingen aan met bedrijven en producten waar ik zelf achter sta. Meer informatie vind je bij Contact & Samenwerken.