Al een half jaar neem ik op alle weekendjes weg en vakanties de Thule reisset mee. Deze bevalt me heel erg goed. Dus het is hoog tijd geworden dat ik je er wat meer over ga vertellen. De Thule trolley en duffelbag van de Aion collectie zijn naast stijlvol ontzettend handig voor allerlei trips, van zakenreizen tot familievakanties.

Het Zweedse merk Thule staat bekend om de mooie en degelijke reisbagage-items. Daarnaast hebben ze ook collecties kinderwagens, fietskarren en tegenwoordig ook geweldig toffe daktenten voor op je auto. Alles van hoge kwaliteit.

Thule Aion trolley

De Thule Aion trolley is ideaal als handbagage koffer voor vliegvakanties. Het formaat is als handbagage toegestaan bij vrijwel alle airlines. Daarnaast deze carry-on reiskoffer is zo ontworpen dat je hem op zijn wieltjes makkelijk tussen de drukte door rijdt op de luchthaven. Wil je de trolley toch inchecken als bagage? Geen probleem, want hij kan ook goed tegen een stootje.

Van binnen vind ik de trolley erg ruim. Zo ruim dat voor een weekendje weg zelfs de kleding van zowel Remco als mij erin passen. Thule heeft er slim over nagedacht. De wielen zijn namelijk verzonken, zodat er nog meer opbergruimte aan de onderkant van de koffer is ontstaan.

De compressieriemen zorgen dat alles netjes op zijn plek blijft. En heb je even snel iets uit de trolley nodig? Dan kun je via de rits op de voorkant eenvoudig bij je spullen die je achter het gaasvak hebt opgeborgen. In een klein voorvak kun je kleine spullen kwijt, zoals je tickets en sleutels.

Ook is een packing cube inbegrepen bij de trolley, die je weer handig erin kunt vastklikken. In deze paktas kun je kleding apart verpakken, zoals ondergoed. Dat vind ik erg handig, want ik hou wel van een bepaalde ordering van spullen en kleding. Maar de paktas is ook super handig om je vuile was op de terugweg goed én geurloos te scheiden van de rest. Want deze tas is gemaakt van een speciale voering, die geurtjes, vocht en vuil tegenhoudt. De paktas kun je eventueel ook los gebruiken, met handvat.

Thule Aion duffelbag

Een dagje naar de sauna, een picknick in het bos, een middag met z’n allen zwemmen of een weekend weg: de Thule Aion duffelbag gaat met ons mee. Deze tas heeft verschillende compartimenten die zo handig zijn, dat ik nu nog niet eens alle mogelijkheden heb benoemd voor deze tas. Want door de stevige binnenkant kun je in de middenscheiding ook veilig een tablet en laptop meenemen. Dus zo kun je de tas voor privé tripjes gebruiken, maar bijvoorbeeld ook mee naar kantoor of op zakenreis nemen.

Het voordeel van deze duffelbag vind ik dat je kleding kunt scheiden in de verschillende vakken. Want je weet, ik hou van orde. Dat geldt trouwens ook weer voor het apart houden van schone en vieze was, want ook in deze tas is er een vak met speciale voering die geurtjes en vocht scheidt van de rest. Dit vind ik echt een dikke plus voor de tas. Want met drie kleine kinderen kun je je vast wel voorstellen dat er tijdens een weekendje weg was is die je liever niet ruikt.

Met de vakken in de Thule duffelbag kan ik de kleding van mijn zoontjes makkelijk meenemen en van elkaar scheiden. Want ja, de Thule duffelbag van 35 liter is groot genoeg om tijdens een weekend weg de kleding van alle drie de jongens in te pakken, inclusief de slaapzakken. En er zijn meerdere ritsvakken om kleinere spullen – zoals in ons geval bijvoorbeeld de speentjes en knuffels – op te bergen.

Door de vorm van de reistas past de duffelbag altijd makkelijk in de auto erbij. En met de riemen en handvatten neem je hem gemakkelijk op je schouder of in de hand mee.

De Aion collectie van Thule

Wat maakt de Thule Aion bagage collectie nou zo bijzonder? Het design is stijlvol, zoals je eigenlijk altijd wel gewend bent van Thule. De reistassen zijn beschikbaar in zwart en in trendy nutrai bruin en zijn waterbestendig. De stof is daarvoor speciaal behandeld. Ik vind het de tassen een extra stoer uiterlijk geven. Love it! Daarnaast zijn de reistassen gemaakt van duurzame, gerecyclede materialen. De buitenkant en voering is bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Zo draag je tijdens je reis je steentje bij aan duurzaamheid. Dat geeft een extra goed gevoel he? De Thule Aion bagage collectie past ook nog eens goed bij elkaar. Natuurlijk qua kleur, maar je kunt de duffelbag met een bevestigingsband ook makkelijk aan de trolley vastmaken. Zo heb je met je trolley aan de ene hand nog een hand over voor een kop koffie onderweg of voor je kinderen.

Ik heb de Thule reisset gekregen om te gebruiken. Zoals je leest ben ik er oprecht heel enthousiast over. Wil je meer weten over dit soort samenwerkingen en andere mogelijkheden, lees dan verder bij samenwerken met reisblog Reismuts.