fbpx
Reizen en zo

De aarde op 1

 • 12 december 2015

Als ik terug denk aan mijn meest memorabele momenten op reis, dan kom ik vaak op bijzondere ontmoetingen met wilde dieren. Op Sumatra stond ik na uren door de jungle klauteren oog in oog met een oerang oetan. Geweldig! In Nepal werd ik verrast door een neushoorn met haar baby. Fantastisch!

En zo heb ik nog meer onvergetelijke ervaringen. Ik besef dat ik veel geluk heb gehad om deze en andere prachtige wezens in hun eigen leefomgeving te hebben mogen observeren.

Ik vind het verschrikkelijk eraan te denken dat deze en andere dieren er op een dag niet meer zouden zijn. Omdat natuur vernietigd wordt en hun leefgebied verdwijnt. Omdat stropers de opbrengst belangrijker vinden dan de levens van dieren. Maar de dreiging is er wel en meer dan ooit!

Het WNF zoekt, samen met anderen, naar duurzame oplossingen voor behoud van de aarde. Ik steun het WNF inmiddels al jaren en nu ook in de Aarde op 1 campagne.

De komende weken vinden er allerlei activiteiten plaats. De finale van de campagne is op woensdag 16 december a.s. Om 21.30 uur wordt een live tv-show uitgezonden op NPO1. Manlief en ik zitten dan in het belteam klaar om nieuwe donateurs te woord te staan.

Ga jij ook kijken?

12 Comments

 • Edmee

  Goed bezig jullie!:-)
  Ben al jarenlang lid van WNF. Zoveel bijzondere dieren op deze aardbol die bescherming nodig hebben! Mijn meest bijzondere ontmoetingen waren met dolfijnen in Australië en Nieuw Zeeland. En apen over de hele wereld: brulapen in Belize, orang oetangs op Sumatra en hand in hand met baviaan in opvangcentrum in Zuid Afrika!
  De natuur is zoooo bijzonder! Dus go Liz en Remco! Binnen halen die leden!;-) xx

  Reply
  • Reismuts

   Dank je! Ohh, dat zijn toffe herinneringen. We gaan ons best doen! 😉 xx

   Reply
 • Linda | One Day Trip

  Kijken wordt een beetje lastig voor mij, maar wat super goed dat jullie dit gaan doen! Succes!

  Reply
  • Reismuts

   Dank je! Er komt ook een uitzending-gemist, maar dit kun je ook gewoon thuis kijken als je weer terug bent van je avonturen, nu lekker genieten!

   Reply
 • ivonne

  Hé Lizette, wat gaaf dat je in het belteam zit, waar? Ik ben helemaal into deze actie en zit as woensdag in het belteam Tilburg!

  Reply
  • Reismuts

   He wat leuk, ik ook! Dan gaan we meeten, tof!!

   Reply
   • ivonne

    Hartstikke leuk om jullie zo spontaan een keer te gaan zien!
    Heb je al gelezen dat mijn foto in het nieuwe boek staat? Inmiddels heb ik zelf het boek binnen en het is zo mooi. Ik schreef erover op mijn blog, trots!

    Reply
    • Reismuts

     Wauw, gaaf! Meteen op je site gespiekt en echt heel tof!

 • ivonne

  O , piep, tablet en enthousiast typen, zucht…..

  Reply
 • Trends4travel.com

  Wat een goed onderwerp en goed initiatief van je woensdag, succes!

  Reply

Leave a Reply