Wereldse gerechten

Wereldse gerechten: Thaise noedelsoep uit Chiang Mai

  • 22 april 2015

Een paar jaar geleden vond ik toevallig dit recept toen twee vriendinnen naar Thailand op vakantie gingen en hun reis begonnen in Chiang Mai. Dus leek het me wel heel leuk en toepasselijk om deze soep te maken! Sowieso ben ik een soepliefhebber, daar begonnen mijn eerste stapjes op kookgebied. Het is meestal makkelijk en een dankbaar gerecht.
Deze noedelsoep is ook niet al te ingewikkeld en echt erg lekker!

Voor de vegetarische variant kun je groentebouillon en tofu gebruiken. Laat de vissaus weg en voeg een extra el sojasaus toe. Eventueel kun je een saus op basis van paddenstoelen als smaakmaker gebruiken. Dit vind je ook in de toko. Die laatste saus is trouwens ook erg lekker in de wok!

Lizette heeft trouwens vrijdag een informatief bericht over Thailand!

Ingrediënten
Voor 4 personen

image

8 dl kokosmelk
3 el rode currypasta
1 tl gemalen kurkuma
450 gram kipfilet of kippendij, in stukjes gesneden
6 dl kippenbouillon
4 el vissaus
1 el donkere sojasaus
sap van een halve limoen
450 gram eiernoedels, gekookt volgens verpakking
zout en peper

Voor de garnering
3 lente uitjes, fijngesneden
halve limoen in kleine partjes gesneden
2 rode chilipepers, fijngehakt
4 sjalotjes, fijngesneden
2 el plakjes knoflook, gebakken
verse korianderblaadjes
evt: ingelegde mosterdblaadjes, van de toko, afspoelen en in stukjes

Bereiding

1 Giet ongeveer een derde van de kokosmelk in de pan en breng het aan de kook. Regelmatig roeren met een houten lepel. Voeg dan de currypasta en kurkuma toe en roer dit goed door. Kook tot het lekker begint te ruiken.
2 Voeg de kip toe en roerbak dit een paar minuten. Zorg dat alle stukje bedekt worden door de curry.

image

3 Voeg de rest van de kokosmelk, de kippenbouillon, vissaus en sojasaus toe, Breng op smaak en laat 7-10 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en roer het limoensap erdoor. Proef en voeg naar smaak nog wat smaakmakers als zout, peper of vissaus en sojasaus toe.
4 Kook ondertussen de noedels, en giet deze af. Verdeel de noedels over de soepborden of kommen.
Snijd de garnering fijn, bak de plakjes knoflook even in de pan (pas op voor verbranden!) en zet dit alles in mooie kommetjes op tafel. Schep de hete soep over de noedels en laat iedereen naar wens garneren!
Eventueel kun je er nog wat (naan)brood bij serveren.

image

Kin hai aroi!

No Comments Found

Leave a Reply